В Истанбул е бил заловен боец от Кюрдската работническа партия

...
В Истанбул е бил заловен боец от Кюрдската работническа партия
Коментари Харесай

Турската полиция осуети опит за атентат в Истанбул

В Истанбул е бил хванат войник от Кюрдската работническа партия (ПКК), подготвял атентат в града, предават турските медии, представени от Българска телеграфна агенция.

Сирийският жител Имад ал Халаф с кодово име " Хайдар Али Кума " е бил един от висшите ръководители на сепаратистката терористична организация, се твърди в известието.

Той е дошъл по незаконен метод в Турция, като е употребявал подправена персонална карта, издадена на името на палестинец.

Установено е, че Ал Халаф е минал през образование на ПКК в Сирия. Ал Халаф, който е прекарал там девет години, е бил подготвен за осъществяване на редица противозаконни действия, в това число да копае тунели.

Той е бил хванат тази седмица в Истанбул, като преди организирането на акцията полицията го е следяла в продължение на доста време.

При обиска на квартирата му са открити доста цифрови материали на ПКК и фотоси.

ПКК води въоръжена битка против турската страна от 1984 година и се преглежда като терористична организация от Анкара, Европейски Съюз и Съединени американски щати. Десетки хиляди са починалите в спора.

Бойците от ПКК имат бази в Северен Ирак и са дейни в Северна Сирия, където кюрдски групировки са обсъждани от Турция като подразделения на ПКК.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР