Руският министър на външните работи Сергей Лавров обеща, че Москва

...
Руският министър на външните работи Сергей Лавров обеща, че Москва
Коментари Харесай

Лавров предупреди САЩ и НАТО: Русия ще защитава интересите си в Арктика

Руският министър на външните работи Сергей Лавров даде обещание, че Москва ще пази ползите си в Арктика както в дипломатически, по този начин и във боен проект, съобщи Ройтерс, като се базира на негово изявление.

Руските осведомителни организации цитират Лавров, който в поредност от документални излъчвания декларира, че Русия е решена да се опълчи на устрема на Съединени американски щати и техните съдружници от НАТО да организират от ден на ден военни учения в Арктическия район.

" Виждаме по какъв начин НАТО ускорява ученията по отношение на вероятни рецесии в Арктика ", споделя Лавров в предаване от поредицата, озаглавена " Съветски пробив ", предава Българска телеграфна агенция.

" Нашата страна е изцяло подготвена да отбрани ползите си във военно, политическо и военнотехническо отношение ", прибавя той.

Руските организации не са дали спомагателни цитати, които да илюстрират изказванията на Лавров, показва Ройтерс.

Коментарите на Лавров идват на фона на новата тактика на Пентагона за Арктика, оповестена през юли, в която се обрисува това, което Вашингтон дефинира като засилена съветска интензивност към Арктика.

В отчета на Съединени американски щати се споделя, че Русия е отворила още веднъж стотици военни обекти от руската ера в Арктика и се показва засиленото съветско съдействие с Китай в региона на минералите и морските направления, което може да повлияе на стабилността в полярните райони.

Малко след публикуването на отчета, министерството на външните работи на Русия упрекна Съединени американски щати в подклаждане на напрежението в Арктика и отхвърли всякакво съмнение, че засиленото съдействие с Китай в този регион може да повлияе на районната непоклатимост.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР