Египетският бизнесмен Ахмед Насър ще трансформира ЦУМ в луксозен хотел,

...
Египетският бизнесмен Ахмед Насър ще трансформира ЦУМ в луксозен хотел,
Коментари Харесай

ЦУМ става музей на египетското изкуство

Египетският предприемач Ахмед Насър ще трансформира ЦУМ в първокласен хотел, спа център, коуъркинг пространство, египетски музей и експозиция с българско розово масло, е взел постройката под аренда от притежателя ѝ Георги Гергов за 20 години.

Той не пожела да каже сумата, която ще заплати за това, както и за преобразяването на постройката, а самият Гергов не се появи на презентацията на плана в четвъртък.

Известният български етиптолог и някогашен учебен министър проф. Сергей Игнатов ще бъде теоретичен съветник на плана. Преди време Насър му показал сбирката си от 100 копия на известни египетски културни монументи, направени с огромна акуратност. В момента те са пръснати по музеите в целия свят. Сред тях са сакрофагът на Тутанкамон, главата на Нефертити и други

Със съдействието на Игнатов били направени две изложения - във Варна и Бургас. Дошъл ред и на София, Насър харесал постройката на ЦУМ и експозицията ще бъде сложена там. Едновременно с това предприемачът задвижва план, чиято цел е на последните етажи на емблематичната постройка в сърцето на София да се появят хотелска част, първокласен спа център, бизнес пространство, както и бутици. Ще има и музей на розовото масло. Всичко щяло да бъде направено без заеми.

От презентацията пред бизнеса и медиите стана ясно още, че всичко ще протече на два стадия. Първият ще трае 8 месеца и ще приключи с инсталирането на египетските копия, само че в мазето и на приземния етаж на постройката. Там ще има и магазини за продажба на сувенири. Работите стартират след няколко месеца.

Коуъркинг пространството, както и съществуващият и в този момент бизнес център на последните етажи ще се дават чартърен най-вече на дребни и междинни компании, като Насър назова сумата от 1000 евро месечно за наем от една компания.

Вторият стадий ще трае 2-3 години и ще приключи с цялостно видоизменение на постройката. Насър съобщи, че по фасадата няма да се пипа нищо, а и вътрешните строителни работи нямало да са основни.

Предвижданията са експозициите да притеглят най-малко 200-300 хиляди гости годишно.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР