В Испания продължава борбата с горските пожари, които тази година

...
В Испания продължава борбата с горските пожари, които тази година
Коментари Харесай

В Испания продължава борбата с горските пожари



В Испания продължава битката с горските пожари, които тази година унищожиха рекордни площи. Местните управляващи в региона Мурсия оповестяват, че е нормализиран огромният пожар, който пламна в събота.

Над 100 души се бориха и през нощта с огнището в Хумиля, област Мурсия. В гасенето вземат участие и пет хеликоптера. Пожарът пламна в събота от гръмотевица и се популяризира бързо поради мощния вятър. Пламъците обгърнаха над 400 хектара в периметър от 27 километра. Издигнаха се големи облаци пушек. Наложи се да бъдат взети изключителни ограничения като включване на спомагателни екипи от други самостоятелни области и държавни институции.

Под надзор е към този момент пожарът в Бехис, провинция Кастельон, зародил на 15 август. Огънят изпепели 20 хиляди хектара.

Напълно е изгасен пожарът в провинция Аликанте, почнал също пред две седмици. Пламъците обгърнаха 100 километра в периметър и постановиха евакуацията на 1500 души, които към този момент се върнаха по домовете си. Огънят, който се популяризира на 11 хиляди хектара, е бил провокиран също от гръмотевица.

Според управляващите обаче над 60 % от пожарите се дължат на човешка интервенция и в доста малко случаи причинителят е измамен под отговорност. Над 300 хиляди хектара са изгорели в Испания тази година - най-опустошителната от началото на века.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР