В интервю за медийната група “Аксел Шпрингер Виктор Орбан коментира

...
В интервю за медийната група “Аксел Шпрингер Виктор Орбан коментира
Коментари Харесай

Орбан: Путин е много стабилен. Не познават Русия.

В изявление за медийната група “Аксел Шпрингер ” Виктор Орбан разяснява опита за бунт, проведен от частната военна компания “Вагнер ”. Бунтът на “Вагнер ” “няма огромно значение ”, счита унгарският министър председател. Според него било “признак на мощ ”, че Путин е съумял да го спре в границите на 24 часа. 

Орбан: Путин ще продължи да бъде президент

Унгарският министър председател е уверен, че Путин ще продължи да бъде президент на Русия и през 2024 година. “Ако някой спекулира, че той може да се провали или да бъде заменен, не схваща съветския народ и съветските властови структури ”, твърди Орбан. За Путин споделя още и това: “Той е постоянен, определен е за водач на Русия, одобряван е и структурите зад него са доста мощни. ”

Унгарският министър-председател дефинира съдействието сред Киев и Запада като несполучливо. “Смятам, че методът, по който украинците се борят на фронта, а ние ги поддържаме финансово с информация и с въоръжение, с цел да могат да победят Русия, е едно неразбирателство. Това е невероятно ”, споделя още той.

“Ако американците решат, ще има мир ”

“Украинците нямат пари. Нямат оръжия. Могат да се бият единствено тъй като ние на Запад ги поддържаме. Ако американците решат, че желаят мир, ще има мир ”, добавя Виктор Орбан. В изявлението той твърди, че желае мир, който се реализирал посредством договаряния, и по тази причина Будапеща не доставя оръжия на Украйна. 

Пред изданията “Ди Велт ”, “Билд ” и “Политико ” Орбан споделя, че не чака Путин да нападне друга страна след Украйна, защото “не е задоволително мощен ”. “Историята на тази война ясно демонстрира, че НАТО е доста по-силен от Русия. Защо някой по-слаб би желал да нападне НАТО? ”

Орбан все по този начин поддържа положителни връзки с Путин

Десният популист Орбан от години поддържа положителни контакти с Путин, напомня ZDF. Те продължиха и след началото на съветската война против Украйна. Това, от своя страна, докара до изостряне на връзките, в това число с дългогодишни съдружници на Унгария като Полша. 

През последните месеци Унгария блокира общоевропейски наказания против Русия, в това число цялостно ембарго на вноса на нефт и наказателни ограничения против съветския патриарх Кирил. Въпреки това в изявлението пред немските медии Орбан твърди, че не е проруски надъхан: “Да казвате на унгарците, че сме проруски настроени или другари на руснаците, опонира на историята ни. Аз се боря за Унгария. Не ме интересува Путин ”.

****

Вижте и тази снимкова изложба на Дъждовни води:

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР