В идеалния свят всички хора, с които ни се налага

...
В идеалния свят всички хора, с които ни се налага
Коментари Харесай

Как се държат умните хора с тези, които не харесват

В идеалния свят всички хора, с които ни се постанова да поддържаме връзка, са положителни, деликатни, умни, великодушни. На тях им харесват нашите смешки, а на нас – техните. Ние бихме живели в прелестна среда, където никой в никакъв случай не е смутен, никой не се кара и не клюки другите, пишат нашите другари от уеб страницата " Спиралата - Виртуална духовна библиотека ".

Но, както към този момент сте забелязали, ние не живеем в съвършен свят. Някои хора ни подлудяват, а самите ние сме способни да извадим от релси други. Не ни харесват тези, които не са деликатни към другите, внезапни са, пускат клюки, тикат си носа в нашите работи или просто не схващат шегите ни, само че чакат ние да се смеем над техните. Навярно сте си задавали въпроса може ли да бъдем справедливи във връзка с тези, които непрекъснато ни нервират и с които за нищо на света не бихме желали да обядваме дружно и по какъв начин да се научим да бъдем доброжелателни с всеки човек, с който се срещаме.

Дори в идеалния свят е нереално да се сътвори тим единствено от хора, които ти се желае да поканиш на барбекю. Затова умните хора постоянно поддържат връзка с хора, които не обичат. Те просто са принудени да го вършат. И ето по какъв начин го вършат.

1. Те признават, че не могат да се харесват на всички

Понякога попадате в капан, мислейки си, че сте положителни. Смятате, че се харесвате на всички, с които се срещате, даже когато това не се случва. Но вие неизбежно ще се сблъсквате с сложни хора, които се изправят против това, което вие мислите. Умните хора знаят това. Те признават също, че споровете и различията са резултат на разликата в системите от полезности.

Човек, който не ви харесва, не е наложително неприятен човек. Причината за вашето неприемане е в това, че имате разнообразни полезности и тази разлика основава напрежение.

2. Те търпят (а не пренебрегват или уволняват) тези, които не обичат

Разбира се, вие можете да се примирите с нечия непрекъсната рецензия, стискайки зъби в отговор на глупави смешки, или да не обръщате внимание на нечие досадно наличие, само че няма по-лошо нещо от това непрекъснато да потискате раздразнението си. От позиция на резултатите несъразмерният блян да завоювате благосклонностите на хората е много по-голям проблем, в сравнение с отсъствието на тези благосклонности.

Необходими са ви хора, които имат разнообразни гледни точки и не се опасяват да спорят. Те нормално са хора, които не ви дават да вършите нелепости. Не е елементарно, само че тях би трябвало да ги търпите. Често тези, които хвърлят ръкавицата или ви предизвикат, пробуждат във вас ново схващане и ви оказват помощ да придвижите групата към триумфа. Помнете, че вие също не сте съвършени, само че все пак хората ви търпят.

3. Те са вежливи с тези, които не обичат

Независимо от възприятията ви във връзка с някого човек ще се ориентира по вашето държание и отношението към него и евентуално ще се отнася към вас по същия метод. Ако вие сте недодялан, другият по-скоро ще загуби възпитание и ще ви нагруби в отговор. Помнете, че в случай че сте вежливи, хората ще ви търпят.

Умението да владеете лицето си има огромно значение. Длъжни сте да бъдете в положение да покажете, че смятате индивида за експерт и да се отнасяте добре към него. Това ще помогне да не слизате до неговото равнище или да бъдете въвлечени в това, което той прави.

4. Те се стараят да нямат упования

Хората постоянно имат нереални упования във връзка с другите. Можем да чакаме, че в избрана обстановка другите ще работят тъкмо по този начин, както бихме работили ние, или да кажат това, което ние бихме споделили, т.е. желаеме да чуем сега. Но това е нереално. Хората имат вродени персонални черти на характера, които в множеството случаи дефинират тяхната реакция. Да очакваш от другите същите дейности, които би подхванал ти – значи да си подготвен за отчаяние и неспокойствие.

Ако човек всякога провокира у вас едни и същи усеща – настройте надлежно и упованията си. По този метод, ще сте душевен подготвени и неговото държание няма да ви нервира. Умните хора вършат това от самото начало. Тях в никакъв случай не ги учудва държанието на несимпатичните хора.

5. Те проучват не съперника, а себе си

Независимо от това, което вие изпитвате, хората не могат да влязат в кожата ви. Важно е да управлявате възприятията си, когато имате работа с някой, който ви нервира. Вместо да мислите за това, че този човек ви нервира, концентрирайте се върху това по какъв начин вие реагирате. Често не ни харесва в другите това, което не ни харесва и в нас самите.

Определете тъкмо пусковите механизми, които биха могли да повлияят на възприятията ви. Тогава ще сте в положение да предвидите реакцията, да я смекчите или даже да я измененията. Помнете, че е по-лесно да измененията вашето усещане, отношение и държание, в сравнение с да заставите някого да стане различен човек.

6. Те вършат пауза и поемат надълбоко въздух

Има неща, които ви нервират непрекъснато. Може би това е сътрудник, който непрекъснато не съблюдава периодите, или момче, което се майтапи глупашки. Разберете какво тъкмо ви нервира и какво натиска бутона ви. По този метод ще можете да се подготвите. Ако можете да извършите пауза и да поемете контрола над бъдещия адреналин, а по-късно да се обърнете към интелектуалната част на вашия мозък, вие ще съумеете по-добре да проведете договарянията и да обосновете вашите разсъждения. Дълбокото вдишване на въздух и една неголяма крачка обратно ще ви оказват помощ да се успокоите, да се отбраните от несъразмерна възбуденост и по този начин да пристъпите към работа с по-ясен разум и намерено сърце.

7. Те декларират гласно потребностите си

Ако някои хора непрекъснато ви досаждат, умерено им дайте да схванат, че техният фасон на държание и жанр на другарство е проблем за вас. Избягвайте обвинителни изречения, пробвайте да употребявате формулата: „ Когато вие…, то аз чувствам… “ Например: „ Когато ме прекъсвате на заседание, аз усещам, че не цените работата ми “. След това направете пауза и дочакайте отговора.

Възможно е да забележите, че другият човек не е схванал, че изявлението ви още не е приключило или сътрудника ви по този начин да е разчувствуван от концепцията си, че не ви е изчакал.

8. Те поддържат отдалеченост

Ако всички останали способи не оказват помощ, умните хора основават отдалеченост сред себе си и тези, които не им харесват. Извинете се и вървете по своя път. Ако това става на работа, преместете се в друга стая или сядайте на другия завършек на масата на съвещанията.

Разбира се, всичко щеше да бъде по-просто, в случай че можехме да прощаваме на хората, които не ни харесват. За страдание всички знаем, че това в живота мъчно се получава.

Превод: Таня Темелкова /lifehack.org
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР