В Художествената галерия Христо Цокев“ в Габрово се провежда 46-то

...
В Художествената галерия Христо Цокев“ в Габрово се провежда 46-то
Коментари Харесай

Български камерен оркестър – Добрич с диригент Арто Чифчиян получи аплодисментите и на габровската публика

В Художествената изложба „ Христо Цокев “ в Габрово се организира 46-то издание на „ Дни на камерната музика “ – влиятелен фестивал, проведен от Габровски камерен оркестър с диригент Иван Стоянов и поддръжката на МК.

На 12-ти септември, понеделник нашите музиканти показаха концерт отдаден 70 годишнината на композитора и пианист проф. Атанас Атанасов /1952 г./, който участва персонално и солира на авторското Рондо за пиано и оркестър. Освен това произведение, проф. Атанасов повери на Български камерен оркестър – Добрич и на солиста Владислав Андонов – виола осъществяването и на своето Дивертименто концертанте за виола и струнни /произведение основано с поддръжката на Културния фонд на Музикоаутор/. Високият професионализъм на нашия оркестър справедливо получи овациите на публиката, макар късото време за взаимни подготовки със солистите. В прелестната атмосфера на изложбената зала заобиколени от творби на изобразителното изкуство оркестрантите извършиха и другата част от квалифицираната за фестивала стратегия, а точно: Прелюд и фуга в си бемол минор от Бах, Симфония „ Къщата на дявола “ от италианския предкласичен композитор Луиджи Бокерини, Пасакалия из бароков концерт по тематики на Бийтълс от Борис Карадимчев.

В поздравлението си след концерта диригентът Иван Стоянов означи, че Български камерен оркестър – Добрич е един от дребното оркестри в страната радващи се на изключително внимание и грижа от страна на общината. Освен спомен за топлото посрещане, музикантите отнесоха в Добрич жестове на внимание и кошница цветя от община Габрово.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР