В хода на валутната търговия в понеделник сутринта щатският долар

...
В хода на валутната търговия в понеделник сутринта щатският долар
Коментари Харесай

Паундът поскъпва след министерската рокада в Лондон

В хода на валутната търговия в понеделник сутринта щатският $ поевтинява по отношение на еврото и лирата стерлинг, постоянен е във връзка с японската йена. 

Британският паунд се повиши над $1,12 през днешния ден, възстановявайки отчасти загубите от края на предходната седмица, откакто новоназначеният министър на финансите, Джереми Хънт, сподели през уикенда, че нищо не е " отвън масата ", когато става дума за поправяне на някои стопански ограничения, написа Тrading Еconomics.

Индексът ICE, който демонстрира динамичността на $ по отношение на шест валути (евро, швейцарски франк, йена, канадски $, лира стерлинг и шведска крона), през днешния ден губи от цената си 0,29%, а по-широкият доларов показател на WSJ - 0,27%.

Към 10:27 часа българско време общата европейска валута нарастна по отношение на американската с 0,18% - до $0,9741 за едно евро спрямо $0,9722 за евро при затварянето на пазара в петък.

В същото време курсът на " зелените " пари се понижи с 0,09% по отношение на японската валута и на пазара се разменя по 148,62 йени за $ при 148,69 йени за $ в края на миналата сесия.

Британската лира стерлинк днес сутринта поскъпна с 0,70% до $1,1257 за един паунд от $1,1172 при закриване на предходния търговски ден.

В петък английският министър председател Лиз Тръс уволни министъра на финансите Куази Квартенг, назначавайки Джереми Хънт на поста.

Според Financial Times няколко английски консервативни депутати и видни фигури от Лондонското сити приканват самата Тръс да се отдръпна от премиерския пост след спорни стопански решения, които подкопаха доверието в нея.

Новият министър на финансите на Англия сподели пред BBC в неделя, говорейки за опцията за прекратяване на някои от скорошните ограничения за стимулиране на държавното управление, че " нищо не е изключено ". По-късно в понеделник Хънт има намерение да направи изказване по отношение на средносрочния бюджет на страната.

Курсът на $ се повиши по отношение на китайската валута до 7,1982 юана за един $ спрямо по отношение на 7,1925 юана при затваряне на пазара в петък. Китайският президент Си Дзинпин, говорейки на 20-ия конгрес на Китайската комунистическа партия, който беше открит в неделя, алармира, че управляващите в страната ще продължат твърдата си политика за ограничение на разпространяването на COVID-19, който към този момент съществено отслаби страната стопанска система тази година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР