В хода на сезон 2022 в MotoGP световният вицешампион в

...
В хода на сезон 2022 в MotoGP световният вицешампион в
Коментари Харесай

Морбидели: На никого не му пука когато имаш проблеми в MotoGP

В хода на сезон 2022 в MotoGP международният вицешампион в кралския клас за 2020 година Франко Морбидели имаше единствено две влизания в топ 10. Първото от тях беше при дъжда в Индонезия където той приключи седми, а вторият случай бе във финалния кръг за сезона във Валенсия, където той финишира десети.

В извънредно изявление за Sportal.bg преди уикенда за Гран При на Англия при започване на август италианецът разкри, че неговият главен пасив по отношение на съотборника му в Ямаха Фабио Куартараро идва във етапа на прекъсване. В следствие той направи няколко корекции в стила си на пилотиране и в последните няколко старта се видя напредък в неговото каране, въпреки и цялостните резултати да не посочваха това.
 Франко Морбидели пред Sportal.bg: Не съм религиозен Франко Морбидели пред Sportal.bg: Не съм религиозен
„ Смятам, че в този момент съм по-добър водач – съобщи Морбидели, когато съпостави представянето си през 2020 и 2022. – Аз счита, че компликациите те вършат по-силен и аз трансформирах доста неща, когато смених мотора. Смених екипа си, връзките, които имах и тима. Така че трябваше да се оправям с доста промени едновременно, което забави процеса ми на акомодация.

„ Нормално е на хората да не им пука, когато ти имаш проблеми, само че аз не се впечатлявам от това. Хората в никакъв случай няма да се интересуват толкоз от теб, какъв брой ти се интересуваш от себе си. Те виждат единствено това, което се случва на пистата. Затова аз не се нервирам, обикновено е “, изясни Морбидели.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Sportal.bg | Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР