В хода на руската спецоперация на украинска територия въоръжените сили

...
В хода на руската спецоперация на украинска територия въоръжените сили
Коментари Харесай

Министерство на отбраната на РФ: ВСУ все по-често удрят по своите

В хода на съветската спецоперация на украинска територия въоръжените сили на Украйна все по-често удрят своите. Това заяви на 28 юни представителят на съветското министерство на защитата генерал-лейтенант Игор Конашенков, цитирайки обобщението за предния ден.

Съгласно отчета на представителя на военното ведомство, с помощта на сполучливите взаимни дейности на въоръжените сили на РФ и съдружниците от НМ на ДНР и ЛНР, украинските войски понасят сериозни загуби. Така самолети на съветските въздушно-космически сили нападнаха базите на: нацисткото формирование " Азов-Харков " (клон на " Азов " - терористична организация, неразрешена в Русия), която е посочена като част от ССО на Националната армия на Украйна и един от батальоните на 92-ра обособена механизирана бригада в Харковска област. В резултат на това бяха унищожени повече от 100 нацисти, украински военни и задгранични наемници, както и към 15 единици друга техника.

Докладчикът обърна внимание на обстоятелството, че неприятно подготвените мобилизирани украинци, както и ниското равнище на подготовка на задграничните наемници, от ден на ден се трансформират в аргументи за „ другарски огън “ на въоръжените сили на Украйна и прикрепените сили. Например военнослужещи от 60-та обособена механизирана бригада на въоръжените сили на Украйна обстрелваха с минохвъргачки новобранците, пристигнали за попълване на 97-и батальон от тази бригада на специфичните сили.

Подобно нещо се случи и в 28-ма обособена механизирана бригада на Въоръжените сили на Украйна, където задгранични наемници откриха огън по разследващата група на това тактическо поделение, като убиха четирима и раниха още трима военнослужещи.

В отчета се показва още, че на 27 юни самолети на съветските въздушно-космически сили нападнаха хангарите на Кременчужкия цех за пътни транспортни средства, в които са складирани оръжия и муниции, получени от страните от НАТО, с ракети „ въздух-земя “. В резултат на детонацията на съхраняваните там муниции е зародил пожар в неработещ търговски център, намиращ се в непосредствена непосредственост до територията на посоченото дружество.

Освен това през последните 24 часа съветските въздушно-космически сили са блъснали 2 командни пункта в региона на Спорное, Донецка област, както и 28 места за централизация на личен състав и техника на съперника в Донбас.

През това време артилерията, ракетните войски, армията и оперативно-тактическата авиация поразиха: 304 места на съсредоточаване на противников личен състав и техника, 24 командни пункта и 58 плана на минохвъргачки и оръдия на Въоръжените сили на Украйна.

През деня Противовъздушна отбрана смъкна: 3 щурмови самолета Су-25 и хеликоптер Ми-8 на украинските Военновъздушни сили в региона на село Первомайское в Николаевска област, 9 украински БЛА в регионите на обитаемоте места Дибровное, Шевченково, Дементиевка, Дмитровка в Харковска област, Еленовка, Луганск, Троицкое в ДНР, Лоскутовка в ЛНР.

Освен това 7 балистични ракети " Точка-У " на Въоръжените сили на Украйна бяха прихванати в регионите на Стаханов, Алчевск, Лозовски в ЛНР и 10 ракети MLRS в регионите на Сухая Каменка, Терновая в Харковска област, Донецк, Ясиноватая, Троицкое и Авдеевка в ДНР.

Припомняме, че СВО стартира на 24 февруари и съгласно изказванията на военно-политическото управление на Русия няма да спре, до момента в който не бъдат изпълнени всички предоставени задания.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР