В хода на проучване беше установено, че умерената консумация на

...
В хода на проучване беше установено, че умерената консумация на
Коментари Харесай

Учените са открили в бирата лекарство за опасни заболявания

В хода на изследване беше открито, че умерената консумация на тази пенлива напитка може да помогне в битката против наднорменото тегло, нарасналото кръвно налягане и диабета.

Американски биолози от Университета в Орегон откриват, че ксантохумолът, съдържащ се в хмела (една от главните съставки на бирата), може да помогне в битката против затлъстяването, високото кръвно налягане и диабета. Работата на откривателите е оповестена в научни отчети.

По време на изследването учените хранели дебели мишки с храна, в която има доста мазнини. Такава нездравословна диета покачва риска от приемане на още повече затлъстяване и нараснало кръвно налягане.

Оказало се, че при гризачи, които са получили хидрирани ксантомумолови производни, е имало понижена инсулинова устойчивост, фактор, водещ до диабет вид 2. Също по този начин субектите били по-малко податливи на лептин, който предизвиква апетит. В резултат на това откривателите забелязали, че мишките ядат по-малко, което поправя предходното потребление на мазни храни.

Преди това откриватели от университета в Тампере във Финландия стигнаха до извода, че бирата понижава риска от деменция.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР