В ход е проектът на Българската федерация по художествена гимнастика

...
В ход е проектът на Българската федерация по художествена гимнастика
Коментари Харесай

С “Шанс за всеки“ гимнастиката насочва младежи към спорта и здравословния живот



В ход е планът на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) " Шанс за всеки ", чиято цел е да насочи младежите към спорта.  Сред 45 младежи от градовете Враца, Бяла Слатина и Сандански (по 15 от всеки град) се организират изнесени образования върху създадени справочник и методология.

Темата разяснява в “Нашият ден “ Невяна Владинова , вицепрезидент на Българската федерация по художествена гимнастика.

“Идеята на плана е да насърчим младежите да спортуват, да се движат, да са надалеч от неприятните зависимостите.

Хората от спортните среди знаем, че разногласието построява темперамент и дисциплинираност . Попадаш в добра среда, в която по-трудно можеш да залитнеш към нещо неприятно. Понякога даже може да бъде избавление от някакъв тип зависимости, по тази причина се включихме.

Имахме шанса да изберем три града в България. Мариета Дукова ги избра – Сандански, Враца и Бяла Слатина. Вече бяхме по тези градове.

Срещнахме се с младежи на възраст сред 15 и 29. Записаха се много хора. Приятно впечатлена съм от това, че им стана забавно.

Предстои в края на месеца младежите от трите града да дойдат в София, където да следят тренировки по гимнастика и ще се включат в мини шампионат по гимнастика. Ще имат лекции от нашия диетолог – Биляна Йотовска, както и от психолога ни – Татяна Янчева.

Надявам се да им бъде забавно и да продължат да се занимават със спорт. Става въпрос за съществена гимнастика, не е единствено художествена.

Мотивирам участниците посредством персоналния си опит и това, което видях и взех от спорта . Биляна Йотовска прави извънредно забавни лекции за здравословния метод на хранене, които съумяват да сграбчен младежите.

Златен орден за българските гимнастички в Токио

Всички сме доста разчувствани и още го осъзнаваме. Това е една фантазия, за която са работили извънредно доста хора. Това са доста години труд. Много ансамбли преди този момент, които са извървели този път и са пробивали, с цел да може сега този отбор да стигне дотук.

А самите те през петте години, в които бяха отбор бяха целенасочени, със събирането на този тим потеглиха към олимпийското злато.

Чуйте Невяна Владинова в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР