Изцяло обновен ще бъде Домът за възрастни хора Св. Василий

...
Изцяло обновен ще бъде Домът за възрастни хора Св. Василий
Коментари Харесай

Община Пловдив очаква 18 млн. лева, за да създаде достойна среда за възрастните хора

Изцяло освежен ще бъде Домът за възрастни хора „ Св. Василий Велики ” през Плана за възобновяване и резистентност.  Общинският старешки дом е един е вторият по-големина в страната, като неговия потенциал е от 200 души. Условията обаче в него не дават отговор на актуалните условия за живот.
Прочетете още
През 2022 година в Плана за възобновяване бяха заложени 182 млн. лв., с които да се обновят домовете за възрастни хора в 72 общини. Тогава Община Пловдив първа подаде плана си, който е за над 20 млн. лв., а упованията бяха той да завърши до 1 януари 2025 година.

Тъй като другите общини обаче се бавиха с плановете си, от министерството на няколко пъти отлагаха крайния период за подаване на документи. В последна сметка той завърши през април, като се скоро се чака да бъде оповестен крайният лист на утвърдените планове.

Заради промени в изискванията на програмата обаче безвъзмездното финансиране е било понижено с близо 4 млн. лв.. Зам.-кметът по европейски политики Владимир Темелков съобщи, че е имало два разновидността – да се обезпечат от бюджета на Общината, или се отреже част от плана. Било е взето решението да се отстрани ландшафта и парковата зона, която ще бъде построена от Община  Пловдив след приключването на ремонтите в постройката. Със средствата ще се обнови напълно базата, където са настанени възрастните хора.

Заглавна фотография: Проектът на Община Бургас за възобновяване на дома за възрастни хора
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР