В горите и равнините на региона Шампан-Арден, където великите сили

...
В горите и равнините на региона Шампан-Арден, където великите сили
Коментари Харесай

Френската армия се готви за интензивна война

В горите и равнините на района Шампан-Арден, където великите сили на 20 век влязоха в борба, френските въоръжени сили стартират да се приготвят за нов огромен спор. Планираното за 2023 година, обучение " Орион " е огромно дивизионно обучение, което ще продължи няколко дни, основано евентуално отвън лагерите в Суипс, Мейли и Мурмелон, написа The Economist.

То ще включва цялостния набор от френски боен потенциал в мащаб, непроверяван от десетилетия. Учението ще включва командване, хибридни сюжети, симулационни тренировки и тренировки с жива пукотевица. Около 10 000 бойци могат да вземат присъединяване, както и Военновъздушни сили, настрана и флота. Възможно е да се причислят белгийски, английски и американски сили.

Има и други признаци, че френските въоръжени сили са в разгара на промяна на поколенията. През януари генералният щаб безшумно сътвори 10 работни групи, които да прегледат готовността на страната за високоинтензивна война. Френските генерали имат вяра, че имат към десетилетие да се приготвят за нея.

Групите обгръщат всичко - от дефицит на муниции до устойчивост на обществото, в това число дали жителите са " подготвени да одобряват равнището на жертвите, което в никакъв случай не сме виждали след Втората международна война ", споделя един участник.

Призракът от войната в този момент е толкоз необятно публикуван във френското военно мислене, че сюжетът има своя абревиатура: HEM, или hipothèse d`angagement majeur (хипотеза за огромна ангажираност). Предполагаемите съперници са неназовани, само че анализаторите показват освен Русия, само че и Турция или северноафриканска страна.

Това съставлява сеизмична смяна за френските сили. Преди тридесет години те се занимаваха най-вече с поддържане на мира. През последното десетилетие те се насочиха към битка с бунтовниците и битка с тероризма, без значение дали в чужбина (Операция Бархане в Сахел) или вкъщи (Операция Сентинел). Но в стратегическата си визия за 2030 година, оповестена предходната година, военачалник Тиери Бурхард, началник на френската войска, прикани за подготовка за спор сред страни с висока активност.
 Британия усилва нуклеарните оръжия Trident с над 40% и се готви за 2030 година
Британия усилва нуклеарните оръжия Trident с над 40% и се готви за 2030 година

Джонсън приключи разоръжаването след Студената война в отговор на заканите Русия и Китай

" Абсолютно би трябвало да се подготвим за по-опасен свят ", сподели неотдавна военачалник Бурхард пред The ​​Economist. Това изисква " сгъстяване " на сухопътната войска. В момента Франция има 5100 бойци в Сахел като част от " Бархане ". Бъдещите интервенции " могат да включват бригади или дивизия ", което значи 8 000-25 000 бойци.

Необходимостта от смяна на мащаба през идващото десетилетие, споделя генералът, ще изисква композиция от промени: по-взискателно набиране на персонал; инвестиция в съвременно оборудване; по-опростени организационни структури, с цел да създадат армията по-пъргава; и засилено образование за огромен спор. " Ще бъдем тествани все по-брутално ", споделя той. " Трябва да осъзнаем това. "

Когато Еманюел Макрон бе определен за президент през 2017 година, въоръжените сили в началото се усъмниха в неговия ангажимент за военни разноски. След като наложи кръг от краткосрочни съкращения, той се скара обществено с военачалник Пиер дьо Вилиер, тогава началник на обединените началници на щабовете, което накара генерала да подаде оставка. Оттогава обаче Макрон съблюдава предизборно заричане да влага съществено във френските бойци.

Бюджетът за защита за 2019-25 година получи огромен подтик, като до края на интервала годишните разноски доближиха 50 милиарда евро, като към този миг той ще бъде с 46% по-висок от равнището си от 2018 година Претеглено към по-късните години, бюджетът разрешава на военните плановици да мислят авансово, да купуват боекомплекти и да се реорганизират.

" За първи път имаме рационално сходство сред документите за обмисляне и разпределения бюджет ", споделя Франсоа Хайсбург от Фондацията за стратегически проучвания в Париж. Това също по този начин значи, че Франция понастоящем извършва уговорката си към НАТО да похарчи най-малко 2% от своя Брутният вътрешен продукт за защита.

Сърцевината на френската военна рационализация е програмата " Скорпион ", план за $6,8 милиарда За замяна на съвсем всеки челен моторизиран и брониран автомобил в армията, надграждане на танк Leclerc от 90-те години на предишния век и свързване на всичко това посредством нова цифрова мрежа.

Идеята е, че първата изцяло оборудвана бригада " Скорпион " би трябвало да бъде подготвена до 2023 година Реми Хемес, френски офицер и откривател, споделя, че през 15-те години сред 2010 и 2025 година оборудването на армията ще се промени повече, в сравнение с през четирите десетилетия сред 1970 година и 2010 година
 Командващият английската войска предизвестява за Трета международна война
Командващият английската войска предизвестява за Трета международна война

Генерал Картър: Живеем в миг, когато светът е доста нестабилно и обезпокоително място

В доста връзки методът на Франция към бъдещата война се разграничава от софтуерната визия, разкрита неотдавна от Англия. Докато Англия редуцира войски и бронираните машини, Франция задържа 60% повече бойци, в сравнение с възнамерява Англия и 50% повече танкове. Сравнително постепенно е придобиването и въоръжаването на дронове.

" Съществува огромен риск от закъснение, защото автоматизацията на бойното поле се форсира ", предизвести отчет на Института Монтен - мозъчен концерн. Всъщност френските офицери са по-скептични от английските или американските, че технологията ще преобрази бойното поле. " Технологиите в никакъв случай не са 100% ефикасни ", предизвестява военачалник Бурхард. " Войниците постоянно би трябвало да могат да се бият (както някога)... когато технологията към този момент не работи. "

Това не значи, че Франция подценява нови области на война; космосът, по-специално, е приоритет. През септември предходната година военновъздушните сили на Франция станаха " въздушно-космически сили ", откакто по-рано сътвориха ново военно галактическо командване в Тулуза.

Френските въоръжени сили също уголемяват своите осведомително военни и кибер благоприятни условия. През декември 2020 година Фейсбук и Instagram отстраниха мрежа от 100 подправени акаунта, свързани с френските въоръжени сили, откакто се сблъскаха с подкрепяните от Русия такива за Централноафриканската република и Мали, измежду другите африкански бойни полета, където двете страни се борят за въздействие.

Докато Франция стартира да приготвя въоръжените си сили за всички тези нови форми на война, има редица съществени провокации. Опитът в Сахел, споделя военачалник Бурхард, е " несъмнено същинска мощ ". На голяма повърхност бойци и специфични елементи вземат участие във високорискови бойни интервенции, които са по едно и също време механически и тактически предизвикателни.

Френската войска оповестява за 57 смъртни случая от 2013 година И въпреки всичко " Бархане " е мощно несъразмерен спор, в който французите се радват на въздушно владичество, без интервенция в връзката или опасност от безпилотни летателни апарати, ракети или хакерски атаки.

Другият проблем е, че френските сили се изтеглят в няколко направления по едно и също време. В средата на март десетина френски танкове, 160 бронирани машини и 300 бойци дойдоха в Тапа, Естония. Те бяха последният принос на Франция за бойните групи на НАТО, ситуирани в Полша и балтийските страни за въздържане на съветска офанзива.

Всъщност военният личен състав допуска, че бъдещите задължения ще бъдат дружно със съдружници - в случай че не НАТО, то най-малко Съединени американски щати или коалиция на искащите. Тези старания за рационализация са в сходство както с целите на НАТО, по този начин и с желанието на Макрон, Европа да укрепи личната си защита, макар че Франция и други не престават да разчитат на американската поддръжка за основни активи, като въздушен превоз и противовъздушна защита.

В допълнение към Източна Европа, Франция е все по-заета на юг. В Източното Средиземноморие Франция и Турция се скараха поради Либия, Сирия и Кипър, което накара Макрон да изпрати самолети и фрегата до гръцки води предишния август. Франция също е мощно ангажирана с Индо-Тихия океан, където отвъдморските й територии са с 1,6 милиона френски жители и 7000 бойци. Франция поддържа устойчиво морско наличие в региона.

Уловката е, че Военноморски сили има единствено 15 огромни кораба, които да се оправят с всички тези проблеми, показва адмирал Пиер Вандие, началник на военноморския щаб на Франция.

" Всички ние, европейците, стоим на тъничък лед. Можем да разтегнем силите си сред това да се оправим добре в Атлантическия океан, да се оправим добре в Средиземно море, да се оправим добре в Персийския залив и да се оправим добре в Индо-Тихия океан. Приоритизирането сред тях към този момент не е работа за въоръжените сили, споделя той, а " политическо решение " за Макрон или за неговия правоприемник. " Със сиугност ще ни се наложи да избираме. "
 И тази година светът е на 100 секунди от
И тази година светът е на 100 секунди от " Страшния съд "

Трябва битка с дезинформацията, вслушване в науката и съдействие на международните водачи против световни рискове
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР