В горещо време най-добрата напитка за утоляване жаждата е чаят.

...
В горещо време най-добрата напитка за утоляване жаждата е чаят.
Коментари Харесай

Чаят утолява жаждата и помага за отслабване

В горещо време най-хубавата напитка за утоляване жаждата е чаят. Но не черният чай, а зеленият. Съществуват доста и разнообразни билкови чайове, които да ви оказват помощ да отслабнете и да се избавите от отоци. Те работят върху тялото с по-голяма успеваемост, в сравнение с в случай че спазвате изтощителни и продължителни диети.

И по този начин дневният ви дял би трябвало да се състои от 1/3 зеленчуци, плодове и бобови растения. Месо или риба е задоволително 150-200 грама дневно и минимум три пъти седмично. Можете да консумирате млечни артикули с ниско наличие на мазнини.

Също по този начин в дневното меню би трябвало да включите растително масло, само че в дребни количества. От захар може да се откаже изцяло или да понижи нормалната си норма. Белият самун заменете с черен. Сменете сиренето с извара. А от майонезата се откажете изцяло.

Разделете дневната норма на равни елементи - 4-6 хранения. Оптималната загуба на тежестта с билковите чайове ще бъде 2-3 кг на месец.

В комерсиалната мрежа се продават билкови чайове, които понижават апетита. Билките образуват към стомаха слуз, която набъбва и по този метод ви придава възприятие на задоволеност. Тъм тези билки се отнасят ленени семена, водорасли, градинска ружа, листа от сена и други.

Има и други билкови чайове, които подтикват намаляване посредством отдръпване от тялото на непотребната течност, която се съдържа в мастните тъкани. Особено ефикасни са хвощ, мечо грозде, листа от боровинка. Тези билки се предлагат и при отоци.

 Чаят утолява жаждата и оказва помощ за намаляване

Билковите чайове можат да бъдат употребявани и като козметично средство. Полезни са, в случай че имате торбички под очите или отичане на лицето. Билки, които възвръщат перисталтиката и извеждат шлаките от организма са копър, семена от кимион, анасон. Билки, които усилват метаболизма и горят непотребните мазнини са нишки от царевица, водна леща, върба.

В аптеките продават разнообразни чайове, помощници за понижаване на тежестта, които понижават апетита, има леко диуретично и слабително влияние, и усъвършенства липидната обмяна.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР