В голямата си част протестите (срещу избора на Иван Гешев

...
В голямата си част протестите (срещу избора на Иван Гешев
Коментари Харесай

Подсъдими платили за протестите срещу Иван Гешев

В огромната си част митингите (срещу избора на Иван Гешев за основен прокурор) бяха проведени и платени и то от група обвинени или подсъдими лица, които се тормозят очевидно от правораздаването, пред което ще бъдат изправени. Това разгласи в изявление за предаването „ Лице в лице ” по бТВ депутатът от Движение за права и свободи Хамид Хамид.

По думите му другият уредник на митингите е била дребна политическа извънпарламентарна  партия, която се опитвала жестоко да се намеси в избора на основен прокурор.

„ Не може политическите партии да се намесват в самостоятелната правосъдна система, както и противоположното – не може съдии да се намесват в политическия живот на страната. Това е интервенция на едната власт в другата. Видяхме, имаше дейности на съдии – изоставиха си делата и потеглиха да стават общински съветници, не имам предвид никого в тази ситуация ”, разяснява Хамид.

Депутатът от Движение за права и свободи дефинира като почтени и двете кандидатури за ръководител на КПКОНПИ – на сегашния основен прокурор Сотир Цацаров и на депутата от „ Воля ” Симеон Найденов. По думите му партията деликатно ще се запознае с концепциите на двата и тогава ще реши кого ще поддържа.

Движение за права и свободи обаче е изрично срещу избора на водача на НФСБ Валери Симеонов за зам.-председател на Народното събрание. „ Няма по какъв начин официозът на езика на омразата да седне на този президиум под надписа „ Съединението прави силата ”, съобщи Хамид Хамид.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР