В годишното си обръщение към нацията, американският президент Джо Байдън

...
В годишното си обръщение към нацията, американският президент Джо Байдън
Коментари Харесай

Джо Байън настоява за по-строг контрол върху информацията, която социалните мрежи събират


В годишното си послание към нацията, американският президент Джо Байдън насочи съществени рецензии към софтуерните компании, които държат контрола над най-големите обществени мрежи. Той обърна внимание на резултата, който тези платформи имат върху душeвността на децата.



Трябва да държим обществените медии виновни за националния опит, който организират върху децата ни “, съобщи президента на Съединени американски щати, представен и в формалната му страница в Инстаграм. „ Време е да засилим отбраната на персоналните данни, да забраним ориентираните реклами и да настояваме софтуерните компании да спрат да събират данните на деца.

Джо Байдън цитира данни, изнесени от някогашен чиновник на Facebook, съгласно който компанията е имала информация за отрицателните резултати на платформите си върху децата, само че не са подхванати никакви стъпки.

Според изнесената информация, потреблението на Инстаграм вреди на метода, по който младежите одобряват телата си. Има връзка сред потреблението на обществените мрежи и редица психически проблеми при децата.



По данни на Изследователския център „ Pew “, 70% от американците считат, че фирмите, ръководещи обществените мрежи, имат прекалено много власт и 56% са на мнение, че тези компании би трябвало да бъдат лимитирани.

На уеб страницата LadyZone.bg може да прочетете повече за резултата на обществените мрежи върху младежите:

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР