В Гърция започнаха масови проверки по магазините за качеството и

...
В Гърция започнаха масови проверки по магазините за качеството и
Коментари Харесай

Масови проверки в Гърция за качеството на стоки за Великден

В Гърция започнаха всеобщи инспекции по магазините за качеството и цените на стоките за Великден.  Изтеглени бяха и некачествени шоколадови яйца.

Стоки по магазините има, само че са скъпи, сочат данните на изследване измежду потребителите в южната ни съседка.

Магазините в Гърция са подложени на изненадващи и всеобщи инспекции от финансови и здравни специалисти. Проверяват качеството на стоките, както и цените. За ден глобиха две вериги за хранителни артикули със 120 хиляди евро за безпричинно високи цени на стоките.

Тази година за Великден магазините продават шоколадови яйца единствено от гръцки производители. Поради некачествено наличие на шоколада във великденските яйца през днешния ден от магазините бяха изтеглени всички артикули на  най-продаваната в Гърция задгранична компания. 

Гърците трансформираха стила на пазаруване, показва проучване на Съюза на потребителите. Търсят се най-вече евтини артикули като качествените, които са с по-високи цени, се продават по-трудно.

Търговците минаха към удължено работно време на магазините за празниците, само че не са оптимисти заради мощно лимитирани средства на клиентите. Много от тях се принудиха да преминат към сезонни понижения, с цел да си усилят оборота.

Всички артикули са наранени от повишаване на цените, само че няма липса на първични материали и артикули по веригата, твърдят от Министерството на развиването.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР