В Гърция следят с напрежение срещата във Варна. Атина се

...
В Гърция следят с напрежение срещата във Варна. Атина се
Коментари Харесай

Атина се надява на постигане на приличен тон в отношенията за добросъседски връзки на Балканите

В Гърция наблюдават напрегнато срещата във Варна. Атина се надява на реализиране на порядъчен звук в връзките за добросъседски връзки на Балканите. Гръцката страна акцентира и  интензивността на българското европредседателство в тази посока. 

Политиците, а и всички гърци, чакат намиране на компромисно решение по превъзмогване на рецесиите в връзките сред Атина и Турция. " Срещата е непредвидима,защото не можем да предположим каква ще е реакцията на Турция ", разясниха гръцки депутати.Събитието е " решаващо, историческо и даже съдбоносно " добавят  гръцките медии,които излъчиха и първи репортажи от черноморския български град.Централните гръцки медии отделят особено внимание на самодейността на българското европредседателство и персонално на премиера за реализирането на разговора Европейски съюз -Турция.
Под заглавие " Борисов е в основна роля за политиката на Евросъюза за западните Балкани " авторитетното гръцко издание " Нафтемпорики " информира  за положителните връзки сред София и балканските съседи.Според политическите мнения - оптимистите чакат възобновление на положителния звук и диалот от страна на Турция,докато не са малко и тези,които чакат единствено искания от страна на Анкара.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР