В Гърция има много регистрирани случаи на Западнонилска треска -

...
В Гърция има много регистрирани случаи на Западнонилска треска -
Коментари Харесай

Смъртоносен вирус в Гърция - разпространяват го комари

В Гърция има доста регистрирани случаи на Западнонилска тресчица - туристите от света са предизвестени, предава македонското електронно издание „ Crnobelo “, представено от " Фокус ". 
Хората, които това лято пътуват до страната, би трябвало да внимават с комарите, които може да са носители на смъртоносния вирус, пишат английски и американски медии, представени от изданието. Здравните курорти в Гърция признават, че това е опасност за публичното здраве и че над 300 души са били инфектирани предходната година. Съобщава се, че признаците са грипоподобни – чувство за безсилие, болки в тялото, обриви и други За болестта няма ваксина и минава единствено, само че може да бъде смъртоносно и да аргументи менингит, гърчове, увреждане на нервите и сериозна уязвимост при някои хора. Миналата година към 50 гърци са умряли от заболяването, предаваРадио „ Фокус “ в рубриката „ Балкански туристически часовник “.
Изданието се базира на вестник Guardian, който оповестява, че е имало забележителен брой случаи на хора, инфектирани с вируса на Западен Нил, и е време туристите да бъдат предизвестени.
„ Crnobelo ” предава, че предходната година в Гърция са регистрирани рекордни 316 души, диагностицирани с вируса. Заболяването не се предава от човек на човек, а единствено посредством комари. При някои хора може да не се демонстрират признаци, само че при други да е животозастрашаващо. Препоръчва се всички да вземат защитни ограничения като носят блузи с дълги ръкави, да заобикалят застоялата вода и да употребяват мрежи и спрейове срещу комари. Вирусът се популяризира най-много в селските региони към Солун и този на Атика, който включва Атина.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР