В Европейския съюз започва Европейският месец на киберсигурността, като всички

...
В Европейския съюз започва Европейският месец на киберсигурността, като всички
Коментари Харесай

Започва Европейският месец на киберсигурността 2019

В Европейския съюз стартира Европейският месец на киберсигурността, като всички свързани събития и начинания, координирани от Агенцията на Европейския съюз за киберсигурност (ENISA) и Европейската комисия с поддръжката на страните членки ще продължат през целия месец октомври.

Европейският месец на киберсигурността е годишна акция на Европейския съюз, която цели повишение на осведомеността и разпространение на киберсигурността измежду жителите и организациите, както и даване на настояща информация, обвързвана със сигурността.

Тази година акцията ще сложи акцент върху разнообразни тематики, разкриващи нуждата от смяна в поведенческите модели и представящи на потребителите подобаващи образци, които да им оказват помощ да осъзнаят рисковете, които крият новите технологии.

Първата тематика обгръща главните правила на „ онлайн хигиената “ и верните привички, които подсигуряват нашата сигурност онлайн, и които всеки би трябвало да схване в всекидневието си. Потребителите, които подхождат вярно към своята киберсигурност се усещат по-уверени, когато употребяват своите компютри, смарт телефони, интелигентни часовници или всевъзможни други устройства, свързани с интернет. Основното обръщение е - киберхигиената е табиет, който се придобива в ранна възраст и остава за цялостен живот.

Втората тематика слага акцентиране върху „ нововъзникващите технологии “ и върху потребността от сигурност за потребителите и техните авангардни устройства. Технологиите се развиват бързо и е редно, придобивайки нов артикул, да настройваме по подобаващ метод параметрите за сигурност и отбрана на персоналните данни. По време на акцията, жителите ще бъдат осведомени от близко с въпросите, свързани с новите технологии, на които следва да отделят внимание.

Изпълнителният шеф на ENISA Удо Хелмбрехт добави: „ Киберзаплахите непрестанно мутират и от нас зависи най-много дали ще опазим своята сигурност онлайн. Главна цел на Европейския месец на киберсигурността е всички жители да бъдат наясно с рисковете във виртуалната среда и да разполагат с нужното, с цел да бъдат по-адаптивни и уверени консуматори. През октомври приканваме всички да останат бдителни във връзка с новите технологии и да научат по какъв начин да си изградят положителни привички за киберхигиена “.

Европейският комисар по въпросите на цифровата стопанска система и цифровото общество Мария Габриел акцентира: „ Днес даваме началото на тазгодишното издание на Европейския месец на киберсигурността, с акцентиране върху по-добрата информираност по отношение на сигурността онлайн и обвързваните с това умения, които ще ни трябват в бъдеще. Ако желаеме да довършим построяването на единния дигитален пазар, изключително значимо е жителите на Европейски Съюз и най-много младежите да разполагат със знанията и уменията, които ще им подсигуряват безвредна приложимост на интернет. Наша обща отговорност е всички жители да станат виновни консуматори на новите технологии “.

При днешния старт на акцията ENISA разгласява видеоклип с съществени проверочни въпроси за ежедневното ни потребление на интернет. Европейската организация за киберсигурност провежда сесия за въпроси и отговори в Туитър, по време на която жители и организации могат да слагат въпроси по отношение на сигурността в интернет пространството и по какъв начин да употребяват безвредно своите устройства.

Официалният уеб страница на акцията е www.cybersecuritymonth.eu. Там потребителите могат да намерят потребна информация и материали за повишение на осведомеността по въпросите на киберсигурността. На уебсайтът е оповестена интерактивна карта, на която могат да се проследят всички събитията, които се провеждат в 24 страни.

video: https://www.youtube.com/user/ENISAvideos
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР