В Европейската комисия се работи за общо закупуване на около

...
В Европейската комисия се работи за общо закупуване на около
Коментари Харесай

Асен Василев: ЕК помага да купим 10 млрд. куб. м газ

В Европейската комисия се работи за общо закупуване на към 10 милиарда куб. м природен газ за потребностите на няколко страни, измежду които и България. Това разгласи вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев след днешната си среща с немския си сътрудник Кристиан Линднер в София, съобщи БНР.

Василев не посочи от кое място ще бъде закупено синьото гориво, по какъв начин ще бъде доставено и разпределено:

" Вече са направени всичките обследвания на инфраструктурата и сега се работи по общ контракт сред Гърция, България, Румъния и евентуално Украйна за общо количество над 10 милиарда кубически метра газ. "

От своя страна Линднер похвали България за финансовата непоклатимост и дефинира като " впечатляващо " ниското равнище на държавен дълг, като съгласно него Германия " би трябвало да се учи от българския опит " по този въпрос. Германският финансов министър за следващ път напомни, че поддръжката за страната ни за влизане в еврозоната не е политически въпрос, а България би трябвало да извършва всички критерии от Маастрихт, в това число и за ценова непоклатимост.

В същото време вицепремиерът бе помолен за коментар дали ще бъде открита парламентарна поддръжка за актуализацията на бюджета. Василев отговори:

" Силно имам вяра, че в българския парламент има задоволително виновни депутати, с цел да се одобри актуализация на бюджета, която е рационална и която работи в интерес на българските жители. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР