В EVN България“ са напълно подготвени за зимните месеци и

...
В EVN България“ са напълно подготвени за зимните месеци и
Коментари Харесай

Ангел Стоев: EVN гарантира електроподаването при екстремно ниски температури

В „ EVN България “ са изцяло готови за зимните месеци и е обезпечена сигурността на електроподаването при рисково ниски температури на територията на Пловдивска област и останалите 8 области, в които оперира сдружението.

Това стана ясно по време на работна среща на регионалния шеф на Област Пловдив Ангел Стоев със заместник-председателя на СД на EVN България Калина Трифонова и ръководителя на СД „ EVN – Електроразпределение Юг – Пловдив “ Йоахим Гасер. В срещата от страна на Областна администрация участваха също заместниците на регионалния шеф – Даниела Николова и Иванка Петкова, както и Главният секретар на администрацията Георги Янев.

„ Гарантирани са спешни екипи за денонощни наряди, както и  тяхната професионална екипировка и техническо съоръжение, включително високо проходими коли, моторни шейни, АТВ-та и вериги “, увери Калина Трифонова. Тя изясни, че компанията разполага със 17 мобилни елемента и 4 мобилни трафопоста, които могат да обезпечат подаването на ток в по-отдалечени обитаеми места, където ремонтът може да отнеме повече време. На база инспекции на място е изработен разбор на най-критичните сектори по мрежата. Отстранени са установени при тях недостатъци като са сменени 4 200  стълба, 150 км проводници и други.

„ EVN e част от сериозната инфраструктура и тази информация ни дава  съображение да бъдем спокойни за зимните месеци, както за зареждането на битовите клиенти, по този начин и за бизнеса, така като в Пловдивска област, която е най-голямата след София, живее 10% от популацията на България и е съсредоточено 10% от производството на страната “, разяснява от своя страна Ангел Стоев.

В подготвеност за новия зимен сезон е топлофикационното сдружението, стана ясно още по време на диалозите. „ EVN Топлофикация “ е към този момент с напълно нови индустриални мощности, включващи съвременна когенерационна централа и 5 водогрейни котела, които подсигуряват възстановяване на услугата и са принос към повишение качеството на въздуха в Пловдив.

През последните 17 години в Пловдив и останалите области, които обслужва сдружението са вложени над 2 милиарда лева в възстановяване на инфраструктурата и услугите. Намалените софтуерни разноски по разпределителната мрежа са явен индикатор за това, означи Калина Трифонова. По думите й загубите от близо 20% през 2005 година към днешна дата са сведени до близо 7%.  

На финала на срещата Областният шеф изрече специфична признателност на компанията, която разреши безплатното включване на зареждането с ток на хората останали без дом след опустошителното наводняване в карловските села. Става въпрос за 29 фамилии, които са настанени във фургони и за тях е опростена таксата от присъединението към мрежата. Също по този начин Ангел Стоев акцентира и усилената работа на спешните екипи при възобновяване на електроподаването на потърпевшите села. В знак на признателност им връчи книги, отдадени на историята на Пловдив.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР