В ЕС и Обединеното кралство - за последния отчетен период

...
В ЕС и Обединеното кралство - за последния отчетен период
Коментари Харесай

Костадин Ангелов за COVID-19: България е 8-ма по смъртност и 25-та по заболеваемост в ЕС

В Европейски Съюз и Обединеното кралство - за последния регистриран интервал 11  - 24 септември България е на 25 място от 31 страни със заболеваемост 33,3 на 100 000 население и на 8-мо място по смъртност с 1,11 на 100 000 население.
Това сподели здравният министър проф. Костадин Ангелов за разпространяването на у нас,  член на на конференция в здравното министерство. Брифингите на НОЩ се възобновиха поради усложнената обстановка с COVID-19 в България и предстоящата вълна от нови случаи с активирането на сезонните грипове. По този мотив и в страната беше удължена до 30 ноември.
 Какво би трябвало да знаят родителите за яслите, детските градини и учебните заведения в условия на COVID-19? Какво би трябвало да знаят родителите за яслите, детските градини и учебните заведения в условия на COVID-19?
Министерството на здравеопазването разгласява потребни рекомендации за родители на деца, които посещават детски градини и учебни заведения, в условия...
Брифингите ще се организират всеки четврътък в 10 часа в здравното министерство, като на тях ще участват разнообразни членове на НОЩ. Те ще бъдат не повече от 30 минути, като всяка медия ще има право на един въпрос, посочи здравният министър.
Какво сочат данните от последните 24 часа за България, Балканите и света?
За последното денонощие има 286 нови случая в България, извършените проби са 4 934. По области и сегашен адрес най - доста са записаните случаи в: Благоевград - 34, Бургас - 19, Варна - 6, Габрово - 17,Кърджали - 13, Монтана - 12, Пловдив - 24, София - град - 57, Стара загора - 20. Общо потвръдените случаи у нас са 20 833, от тях 5 374 са дейни. 14 634 са излекувани, 145 от тях през миналото денонощие.
За интервала 24 - 30 септември наклонността: Общият брой на инфектираните за тази седмица се е нараснал с 1550 души, до момента в който нарастването в броя на излекуваните е 767. Общият брой на приетите в болница пациенти е нараснал със 111 души, а броят им в интензивни отделения - с 15 души, като към 30 септември сериозните пациенти са 30 души.  Данните за тази седмица не разрешават да се наравят изводи и не може да служи за взимане на решения за дейности, акцентира проф. Костадин Ангелов.
Данните които изнесе министърът на опазването на здравето са на Центъра за предварителна защита и надзор на болесттите в Стокхолм и на СЗО. Те могат да се намерят и на.
 COVID-19: Спорни въпроси от родители и отговорите им COVID-19: Спорни въпроси от родители и отговорите им
Пандемията от ковид подложи на тестване освен здравната и просветителната система в страната, само че и всички родители и работещи...
В международен мащаб доказаните случаи на ковид са към този момент над 33 млн. души, съгласно Американският университет " Джонс Хопкинс ". От тях оздравелите са над 23 млн. души, а смъртните случаи минаха границата от 1 млн. души.
Цялата конференция можете да гледате онлайн в идващото видео:

Очаквайте детайлности.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР