В екипа на президента на Украйна Володимир Зеленски назрява първия

...
В екипа на президента на Украйна Володимир Зеленски назрява първия
Коментари Харесай

Разкриха първата разпра в екипа на украинския президент Володимир Зеленски

В екипа на президента на Украйна Володимир Зеленски назрява първия сериозен спор. По данни на интернет-изданието " Украинская истина ", различията за зародили сред и.д. СБУ Иван Баканов и обкръжението на ръководителя на офиса на президента Андрей Богдан. 

Според източници, Баканов не е съгласувал с президентския офис назначението на своите заместници. При това той е избрал за свои консултанти основният боен прокурор Анатоли Матиос и заместник-генералния прокурор Никола Банчук. В обкръжението на Зеленски считат, че точно те предлагат на Баканов претендентите за разнообразни длъжности.  

Недоволството на съратниците на украинския водач също е провокирано и от желанието на шефа на СБУ да резервира департамента " К ", занимаващ се с битката с корупцията и проведената престъпност.  

След встъпването си в служба Володимир Зеленски назначни някогашният началник на студиото " Квартал 95 " Иван Баканов за заместник-ръководител на СБУ и настоя ръководителят на органа Василий Грицак да подаде оставка. По-късно стана ясно, че Грицак е излязъл в отпуска, а отговорностите му ще бъдат поети от Баканов. 

Превод и редакция: Блиц
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР