В двора на музея за ислямски и близкоизточни култури в

...
В двора на музея за ислямски и близкоизточни култури в
Коментари Харесай

Върнаха откраднати артефакти със смразяваща бележка

В двора на музея за ислямски и близкоизточни култури в Беер Шева (Израел) е оставена чанта, в която имало от дълго време откраднати артефакти – два антични римски камъка, изстрелвани с прашка.

В чантата имало и записка, която гласи:

„ Тези два римски снаряда са от Гамла, от жилищната част в основата на билото. Откраднах ги през юли 1995 година и от този момент не са ми донесли нищо с изключение на проблеми. Моля, не крадете антики! “

Израелското министерство на антиките отбелязва, че това не е първият път, в който крадци връщат антики при сходни условия. Например 2000-годишен ковчег е бил върнат от гражданин на Тел Авив, който дълго го държал в спалнята си. След време осъзнал „ ужасното значение на находката “, споделят от министерството на антиките.

Камъните, върнати в Беер Шева са били открити в естествения резерват Гамла. Там са намирани доста снаряди за прашки от ранния римски интервал. Римляните ги изстрелвали по бранителите на града, с цел да могат през това време да разбият на мира стената с таран.

„ Камъните са били оформяни на ръка от бойци или пленници. Това се случвало на самото полесражение “, споделя доктор Дани Сион (Danny Syon), който е правил разкопки в Гамла.

The Epoch Times

Източник: drevnite.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР