В две последователни вечери случайни минувачи в центъра на София

...
В две последователни вечери случайни минувачи в центъра на София
Коментари Харесай

Столичани стават случайни герои във филм

В две поредни вечери инцидентни минувачи в центъра на София стават герои на ексцентрично риалити. Те ще бъдат предизвиквани в разнообразни обстановки, а сниманите фрагменти ще бъдат излъчени пред аудитория час след началото на фотосите, написа BG On Air.

Без сюжет, без сцена, без аудитория. Само една камера в ръка и инцидентни минувачи по улиците на доста европейски градове. Това е нужно за основаването на по този начин нареченото театрално риалити шоу.

Това е част от английско-германския артистичен колектив Гоб Скуод, които от съвсем 30 години интерпретират по един нов метод театралното и кино изкуство. Те са в България от няколко дни и се приготвят за своя риалити пърформанс " Супер найт шоу ".

Всеки един от артистите е снабден с видеокамера, с касета и разполага тъкмо с един час време, с цел да излезе по улиците на София и да провокира инцидентни жители да вземат участие в неговия скеч. След това всички актьори се прибират и необработеният видеоматериал се излъчва пред аудитория.



" Ние всички гледаме толкоз доста филми и сериали и това, което желаеме е да пренесем филмовите клишета на улицата. Например, довечера в София ще имаме една супергероиня, която ще се опита да взема решение всекидневните проблеми на хората ", сподели Бастиан.

Саймън е част от колектива от 1998 година и споделя, че попадал в неуместни обстановки.

" Веднъж случайно снимах разпространение на опиати и трябваше леко да си завъртя камерата на другата страна. Животът е подобен въпреки всичко, непредвидим. Но имаме и много прочувствени истории. В Бразилия един безприютен мъж ни описа своята история за това по какъв начин се е озовал на улицата и това беше доста мощен миг ", показа той.

Заснетото ще бъде показано пред българската аудитория на 15 и 16 септември от 21 часа в Топлоцентрала-София.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР