В древна Гърция и Рим вярвали, че лавровото дърво е

...
В древна Гърция и Рим вярвали, че лавровото дърво е
Коментари Харесай

Лаврово масло - всички ползи и приложения

В антична Гърция и Рим вярвали, че лавровото дърво е възвишен подарък, по тази причина с лавров венец увенчавали спечелилите. Това е умно умозаключение, защото лавърът има неизброими качества, които го вършат отличен естествен артикул.

Маслото, извличано от лавровото дърво, е балсам, който е добре да бъде разполагаем във всеки дом. Това е естествен антибиотик с доста мощно деяние и безчет благоприятни условия за лекуване на разнообразни здравословни недоволства.

Етеричното лаврово масло се получава вследствие на парната филтрация на листата на растението. Процесът е много характерен. Дестилацията е развой на неведнъж дестилиране на листата на водна пара, а крайният артикул зависи от времето за обработка на суровите материали. Не бива продължителността да надвиши 4 часа, тъй като се натрупват токсични субстанции, а лечебните свойства се губят.

Маслото от лаврови листа има жълтеникаво-маслен колорит, относително гъсто на консистенция. На аромат се дефинира като мощно и свежо с пикантна основа и фини плодови нюанси.

Съставът му включва субстанции като цинеол в най-високи количества, евгенол, сабинен, алфа пинен, бета пинен, терпинеол, линалол и други. Те дават на продукта отлични антисептични, антиспазмалитични, аналгетични, седативни, тонизиращи и други благоприятни условия, както и дарба да възбужда апетита.

Този артикул си взаимодейства добре с други комплицирани етерични масла със мощно деяние - барово, хвойново, лавандулово, карамфилово, анасоново, лимоново, от култивиран чай, ] тамян, розмарин и други.

Полезното деяние на лавровото масло обгръща доста области. То се употребява като инструмент на ароматерапията за справяне с проблеми на душeвността и страстите. Дълбокият му мирис релаксира и възстановява спокойствието и ведрината на духа. Стимулира и умствената активност, по тази причина е уместно за хора на креативна работа.

 Масло от лаврови листа

Най-пълно опциите на лавровото масло се разкриват в областта на медицината. С него се тушират последствията от ушните инфекции, навяхванията и натъртванията. Антисептичните му свойства работят добре и при кожни раздразнения, циреи и язви. Като антисептик се демонстрира добре и при дихателни проблеми, в това число при лекуване на бронхити.

С лаврово масло се успокоява сърдечната активност, защото работи тонизиращо на сърцето. Освен това подтиква работата на бъбреците и пикочо- половата система.

Затоплящото му деяние го прави уместно при артритни недоволства, мускулни конвулсии, ревматизъм и инфектиране на ставите.

В козметиката намира приложение в грижите при мазна коса и кожен скалп и при пърхот, при мазна кожа и акне. Лавровото масло е уместно при рани, ожулвания, охлузвания.

В дома се употребява като дейно средство за битка с хлебарки и негов плюс е, че може да се подготви сполучливо в домашни условия. Ползва се както вътрешно, по този начин и външно, само че използването му би трябвало да се съгласува с доктор, защото действието му е много мощно.

Вижте още по какъв начин да прочистим тялото с дафинов лист.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР