В драматично гласуване американският Сенат одобри новото данъчно законодателство, предложено

...
В драматично гласуване американският Сенат одобри новото данъчно законодателство, предложено
Коментари Харесай

Сенатът одобри данъчната реформа на Тръмп в драматичен вот

В трагично гласоподаване американският Сенат утвърди новото данъчно законодателство, препоръчано от президента Доналд Тръмп.

Камарата утвърди предлагането с 51 на 48 гласа, като всеки от сенаторите на републиканците гласоподава в негова изгода, като се изключи отсъстващия по здравословни аргументи Джон Маккейн. Демократите, несъмнено, бяха срещу.

Лидерите на републиканците направиха политически промени или обещания по време на данъчния спор, с цел да успокоят няколко сенатори от партията, които в последна сметка поддържаха законопроекта.

Планът, който се чака да се трансформира в закон през тази седмица, планува обилни промени в данъчния кодекс на Съединени американски щати. Той ще намали данъчните ставки за бизнеса и краткотрайно ще понижи данъчната тежест върху множеството, само че не всички, физически лица.

Републиканците настояват, че заложените данъчни облекчения за повече от 1.4 трлн. $ ще подтикват вложенията, заетостта и повишението на заплатите. Демократите назовават промяната подарък за корпорациите за сметка на междинната класа, опасявайки се, че федералните бюджетни дефицити ще набъбнат с 1.5 трлн. $ през идващото десетилетие.

Демократите са недоволни, че данъчните облекчения за жителите са краткотрайни, а за компаниите - непрекъснати. " Имаме желание да ги създадем непрекъснати ", съобщи след гласуването един от водачите на републиканците Пол Райън.

След утвърждението на Сената, законопроектът бе изпратен назад в Камарата на представителите за дефинитивно гласоподаване. Ако бъде признат, както се чака, той би трябвало да бъде изпратен на президента Доналд Тръмп, чийто автограф публично ще го трансформира в закон.

Приемането на данъчната промяна ще бъде първият огромен законодателен успех на Тръмп.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР