В дните на изолация и тревожност от неизвестността пред новата

...
В дните на изолация и тревожност от неизвестността пред новата
Коментари Харесай

Какво чете светът по време на пандемия

В дните на изолираност и тревога от неизвестността пред новата пандемия, онлайн книжарниците по света записват същински взрив на продажбите на книги за международни нещастия, битката със неопределеното зло и възкръсването на положителното. Ето пет от най- търсените заглавия:

1. Пандемия от Даниел Кала

Доктор Ноа Уаили знае, че на човечеството следва да се сблъска с нов смъртоносен грип, като оня, провокирал огромната зараза от 1919 година, умъртвила над двадесет милиона души за по-малко от четири месеца. Така че, когато от Китай идват вести за тайнствен нов грипен вариант, той предчувства неприятности.

Скоро доктор Уайли открива, че новата болест е доста по-смъртоносна от ТОРС и убива един на всеки четирима инфектирани, без значение от тяхната възраст и здравословно положение. И до момента в който той и неговите сътрудници се борят обезверено да овладеят експлоадирането на зараза, грипът се популяризира в Хонг Конг, Лондон и даже Америка. Във времето, когато до всяка точка на света има по три-четири пътнически полета, вирусът пътува доста по-бързо в сравнение с грипът от 1919. Особено, когато някой го популяризира съзнателно...

  " Пандемия " е тотално вълнуващ разказ, един от тези рядко срещани трилъри, създаващи сюжет, който освен е вероятен, само че към този момент е и ужасяващо действителен, въпреки и написан преди 14 години.

2. Пожарникарят от  Джо Хил

Неслучайно е бестселър № 1 на " Ню Йорк Таймс " и е определен за разказ на 2016 година в категорията " Хорър ". Смразяващ разказ за един свят, обхванат от пандемия, която възпламенява хората и заплашва да трансформира цялата ни цивилизация в пепел.

Малка група хора, водени от мистериозен мъж, прочут като Пожарникаря, са решени да спасят това, което е останало. Никой не знае от кое място се е появил вирусът. Според едни е пуснат от ИДИЛ, употребявайки спори, основани в Русия през осемдесетте години на предишния век.

3. Любов по време на холера от Габриел Гарсия Маркес

Животът е по-безкраен от гибелта - това е прозрението, което получава капитанът на кораба, до момента в който гледа на неговата палуба Флорентино Ариса и Фермина Даса дружно, събрани петдесет и три години, седем месеца и единайсет дни дружно с нощите им след началото на тяхната обич.

Един къс фрагмент от фамозното произведение на прелестния повествовател и стилист, покорил милиони читатели по целия свят:

 „ Фермина Даса обаче не се остави да я болести мрачното му въодушевление. Той естествено се помъчи да й го съобщи, до момента в който тя му помагаше да пъхне крайници в панталоните и закопчаваше многочислените копчета на ризата му. Но не съумя, тъй като Фермина Даса не се впечатляваше елементарно, а още по-малко от гибелта на човек, който не обичаше. Знаеше единствено, че Херемия де Сент Амур беше неработоспособен с патерици, който в никакъв случай не бе виждала, че бе избягал от разстрел по време на един от многочислените протести на някой антилски остров, че бе станал фотограф на деца по нужда, само че беше най-търсеният в региона, и че бе спечелил шахматна партия против някой си, който тя помнеше като Торемолинос, а в реалност се споделяше Капабланка. “

4. Тъмната кула  от Стивън Кинг

Човекът в черно бягаше през пустинята и Стрелецът го следваше. Преди повече от 40 години светът прочита това изречение… и към този момент не е същият. Така стартира поредицата от четири часто на  " Тъмната кула " -  най-мащабната и най-епичната творба на Стивън Кинг. Фентъзи, изумителни приключения… и дълбоки прозрения за човешката природа, за другарството, любовта и измяната. И за остарялата като света битка сред положителното и злото – тематика, минаваща като алена нишка в книгите на Краля.

Роланд от Гилеад, последният Стрелец, минава през паралелни светове и се сблъсква с невъобразимото. Олицетворение на самотния воин от античните легенди и от класическите уестърни, той прави подвизи (и от време на време предателства) в името на една-едничка цел – да открие и да резервира мистичната пресечна точка на всички светове, всички вселени- Тъмната кула.

5. Майсторът и Маргарита от Михаил Булгаков

Един ден дяволът отива на посещаване в Москва, с цел да изследва по какъв начин се развива човечеството и по какъв начин му се отразява руският строй. С помощта на своята свита - двама демони, млада магьосница и голям черен котарак - той си прави с поданството фантасмагорични смешки и го подлага на смеховити тествания. Когато напуща земята, психиатричните заведения са цялостни, а силите на реда са в ужас...

Близо две хиляди години по-рано, в Юдея, римският прокуратор е заставен да удостовери смъртната присъда на един безпаричен друмник мъдрец, който изповядва странното разбиране, че всички хора са положителни...

Един московски историк написа разказ за Пилат Понтийски и среща огромната, непобедима и извънвременна обич...

Трите линии - сатиричната, трагичната и сантименталната - са преплетени виртуозно и построяват една от най-великите и обичани произведения в международната литература.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР