В днешно време е много удобно и модерно човек да

...
В днешно време е много удобно и модерно човек да
Коментари Харесай

Храните, които бавно ни убиват!

В днешно време е доста комфортно и съвременно човек да похапва от веригите за бързо хранене. Да, те оферират доста вкусотии, които обаче са извънредно нездравословни. Пълни с мазнини, захари и натрий, те водят то необратими и невидими отрицателни отблясъци върху организма.

Така да вземем за пример един бургер с месо се равнява на близо 2000 ккал, а видяно от различен ъгъл все едно изяждаме 10 понички, 25 части бекон и многопържени картофи със сол.

Консумацията на парче пица е също толкоз нездравословно и ни дава 2400 ккал и доста високо наличие на сол. Знаем, че солта е доста нездравословна за организма, тя е главната причина за задържане на течности, а оттова и повишение на артериалното налягане.

Замразените храни са също толкоз нездравословни и рискови. Освен че са доста калорични, те дават и неприятно отражение върху тялото. Богати на разнообразни неприемливи и нездравословни добавки, те постепенно ни унищожават.

 Храните, които постепенно ни убиват!

Храната за нашите деца също не е по никакъв начин безвредна, даже противоположното. Малчуганите са податливи на всевъзможни реклами на храни, били то солени или сладки.

Важно е родителите да обръщат внимание на тяхното меню, тъй като вкусните храни и питиета от заведенията за бързо хранене са доста небогати на хранителни субстанции, провокират затлъстяване, което в ранна възраст може да е доста рисково.

Различни експерти изцяло изключват топлия бял самун от менюто, както и другите желирани плодове с доста добавена захар.

Опасни са и множеството типове сладки питиета като шоколадови шейкове, които са извънредно богати на калории, а ненаситените мазнини в напитката се преработват цели три дни. А какъв брой време ни лишава да изпием шейка - единствено 8 минути.

Не бива да забравяме, когато се храним, че вкусовите рецептори се нагаждат. Можем да настроим мозъка и самите себе си да се храним по–здравословно, да ядем повече плодове и зеленчуци. Добавете малко физически извършения и ще усетите смяната.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР