В днешната статия ще разберете повече за причините за това

...
В днешната статия ще разберете повече за причините за това
Коментари Харесай

Направете това, за да спрете, листата на доматите се усукват

В днешната публикация ще разберете повече за аргументите за това събитие и методите, по които казусът може да бъде решен.

Микотични или вирусни инфекции

Когато доматите са нападнати от инфекциозно заболяване, това се демонстрира освен посредством извъртане на листата, само че и посредством засягане на целия шубрак, който стартира да изсъхва, и да трансформира цвета си.

Недостиг на влага

Когато влагата е незадоволителна, храстът се пробва да понижи степента на изпаряване на водата, извивайки листата си нагоре и във вътрешността.

Доматите избират рядко, само че щедро поливане. Използвайте 5-10 литра вода на шубрак един път на всеки 5 дни или инсталирайте система за капково напояване. Също по този начин почвата би трябвало да е рохкава и да оттича добре водата.

Прекалена мокрота

Често посоката на извъртане е надолу и на открито. По този метод горната част на листата е необятно отворена, благоприятстваща изпарението.

Покрийте доматите в градината с фолио, тъй че дъждовната вода да не доближи кореновата им система. Ако вашите растения са в оранжерията, просто не ги поливайте една седмица.

Прекалена топлота

В този случай безусловно всички листа на храстите са усукани в компактни фунийки. Например, когато температурата в оранжерията надвишава 35 градуса. И вечер, когато въздухът се охлади, листата се връщат в естествената си форма.

Засенчете храстите от домати, като употребявате специфични мрежи.

Прекомерно поддържане с азот

Върховете на храстите се усукват плътно във вътрешността, а стъблата им са доста дебели.

Доматите не обичат богатите на азот торове: по този метод вегетативната част се развива прекалено, а плодовете на практика липсват. Богатите на азот торове са инфузия на трева, ферментирала трева, карбамид, амониев нитрат и други
 Подхранвайте доматите с това и ще порастват както в никакъв случай Подхранвайте доматите с това и ще порастват както в никакъв случай
Торове за домати, които можете да си приготвите вкъщи. Предпазват растенията от заболявания и усилват добива. Сода за самун Просто пор...

Изключете азотните торове. След към седмица храстите ще се изправят и ще порастват обикновено.

Неправилно колтучене

Премахнали сте доста издънки, които към този момент са били добре развити. Така храстът губи огромна растителна част и доста влага.

В такава обстановка листата се обръщат единствено отчасти, променяйки оста си. Най-често са наранени долните листа.

Подхранете с торове, богати на калий и фосфор, като инфузия на пепел, суперфосфат.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР