В Днепър (бивш Днепропетровск) войник от Националната гвардия на Украйна

...
В Днепър (бивш Днепропетровск) войник от Националната гвардия на Украйна
Коментари Харесай

Тежък инцидент! Украински войник разстреля петима от караул

В Днепър (бивш Днепропетровск) боец от Националната армия на Украйна откри огън по часовой и умъртви петима души, а още петима бяха ранени, заяви пресслужбата на Министерството на вътрешните работи на Украйна, представена от РИА Новости.

Инцидентът е станал в 03:40 (04:40 московско време) на територията на Южния машиностроителен цех " Южмаш ". „ Военнослужещ от Националната армия на Украйна, наборник Рябчук Артемий Юриевич, роден през 2001 година, до момента в който издава оръжието си по незнайни аргументи е стрелял с автомат „ Калашников “ по часовой военнослужещи от Националната армия, след което е изчезна с оръжието “, се споделя в отчета.

От Националната полиция прецизираха, че измежду починалите има четирима военнослужещи и един граждански. При оказване на здравна помощ още един от ранените е умрял, стана ясно малко по-късно Стрелецът е служил в Националната полиция от предходната есен, споделиха от пресцентъра на Националната армия.

„ Участвал е в защитата на Южмаш. Не е имал отклонения в държанието, не е бил измежду следени от психолози. В града стартира полицейска интервенция " Сирена ". Подразделенията на Националната полиция и Националната гвардейска част бяха вдигнати под паника, а регионът към фабриката бе отцепен.

От Министерство на вътрешните работи оповестиха, че стрелецът-гвардеец е бил арестуван на територията на Днепропетровска област. Образувано е дело за ликвидиране. Стрелецът е изправен пред пожизнен затвор. Все още не са известни претекстовете за закононарушението.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР