В диалога си с Република Северна Македония България отстоява не

...
В диалога си с Република Северна Македония България отстоява не
Коментари Харесай

Радев: Спазването на човешките права ще ускори европейската интеграция на РС Македония

В разговора си с Република Северна Македония България отстоява освен национални ползи, а на първо място полезностите на Европейския съюз, в чиято основа са демокрацията и уважението на човешките права .

Това съобщи президентът Румен Радев, който е провел телефонен диалог с президента Германия Франк-Валтер Щайнмайер . Той се е състоял по самодейност на немския президент в навечерието на Срещата на върха ЕС-Западни Балкани , която ще се организира на 5 и 6 октомври в Словения, оповестиха от президентството.

" България чака съответни резултати във връзка с спазването на човешките права в югозападната ни съседка, което да форсира европейската интеграция на районен съд Македония " , е подчертал Радев.

Президентът е обяснил на сътрудника си, че при него има постъпили сигнали за практикуване на напън върху хора, които намерено изявяват българската си еднаквост. Това се случвало по време на актуалното броене на македонското население .
 
" Това е неприемливо за страна, кандидатстваща за участие в Европейски Съюз “, е декларирал Румен Радев.

Президентът акцентира също по този начин, че дадените през годините до момента многочислени заявления и обещания от страна на държавното  управление на Република Северна Македония към България остават неизпълнени, в това число и подписаният през 2017 година двустранен Договор за другарство, добросъседство и съдействие. Затова страната ни упорства за правнообвързващи гаранции в двустранния разговор от страна на Република Северна Македония.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР