В деня на християнските равноапостоли Свети Петър и Павел кметът

...
В деня на християнските равноапостоли Свети Петър и Павел кметът
Коментари Харесай

Кметът на село Сталийска махала Цветан Цветанов - Петровката дава курбан за прякора си

В деня на християнските равноапостоли Свети Петър и Павел кметът на село Сталийска махала Цветан Цветанов - Петровката даде курбан за прякора си.

Вярващите вкусиха осветена чорбица за здравето му край остарялата църква „ Свети Петър и Павел “. Светинята е от 1834 година, а в центъра на селото е построен едноименен параклис.

Управникът споделя, че носи този прякор от втори клас, когато учителят му го нарекъл по този начин. Бил най-дребен като петровска ябълка измежду още двама съученици - Цветан Облака и Цветан Тебешира.

Кметът на Сталийска махала се прочу и с това, че преди години подари на премиера Бойко Борисов мъжко теленце при визитата му в ломския край. Сега е решил да се кандидатира още веднъж на идните локални избори през октомври.

„ В бизнеса съм постигнал положителни резултати, остава ми да послужвам на хората, а и те знаят, че оказвам помощ, имат потребност от мен, “ споделя Петровката. Затова черпи наред, след присъединяване си на заседание на Националното съдружие на общините в Република България в Боровец.

Някои го назовават Шерифа. Миналата година от кабинета му в кметството апаши бяха отмъкнали солидна каса с гербовия щемпел и револвера му. Тогава кметът разгласи премия от 3000 лв. за този, който даде сведения да се заловят крадците, само че тя остана неупотребена. Няма обвинени по случая. Кметът запалил свещ, махнал с ръка и се помолил за здраве на цялото село. Оттогава лошотии в Сталийска махала няма. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР