Проф. Литвиненко направи коментара си след като се срещна с

...
Проф. Литвиненко направи коментара си след като се срещна с
Коментари Харесай

Общественият съвет за изграждане на Национална детска болница още не се е срещал с министър Кондева

Проф. Литвиненко направи коментара си откакто се срещна с премиера Димитър Главчев. Служебният министър-председател посети СБАЛ по детски заболявания " Проф. Иван Митев ", с цел да се запознае на място с неотложните потребности на болничното заведение, откакто преди ден проф. Литвиненко сигнализира за нуждата от закупуване на скенер и рентген за болничното заведение.

При визитата в лечебното заведение на премиера през днешния ден стана ясно, че процедурата за закупуване на нов рентген е завършила и следва завършването на тази за скенер. Във вторник, 7 май, министър председателят Главчев ще инициира среща със здравния министър Галя Кондева, вицепремиера и финансов министър Людмила Петкова, изпълнителния шеф на СБАЛ по детски заболявания " Проф. Иван Митев " доктор Благомир Здравков и проф. Иван Литвиненко, с цел да бъдат разисквани и открити решения на най-належащите проблеми на педиатрията.

" Много неща не знаеше и искаше да разбере дали в действителност ние не сме били известени за проблема ", сподели проф. Литвиненко в отговор на въпрос каква е повода за днешната среща. По думите му, като се изключи че Общественият съвет не се е срещал с министър Кондева, двамата са разискали предходни планове на същия вложител - " Търговска лига - Национален аптечен център " за изграждане на болница в София.

" Казах на премиера, че бяхме шокирани, сюрпризирани, както и че никой не ни е питал за мнението ни. Обърнах му внимание за настояването на вложителя, в което са посочени редица детски специалности за бъдещата частна болница, които няма по какъв начин да се вместят на 40 кревати, както оповестиха от Министерството на здравеопазването. Очевидно е, че става нещо не както би трябвало ", разяснява проф. Литвиненко.

На 30 април от Министерството на здравеопазването показаха, че в плана на бъдещата болница се плануват лечебни действия по 39 специалности в 30 клиники и отделения, с 413 болнични кревати, от които 40 са предопределени за лекуване на деца. По-рано същия ден Министерският съвет одобри решение, с което утвърди основаването на Многопрофилна болница за интензивно лекуване " Мама и аз ".

След реакции на институции, политически партии и неправителствени организации служебният министър председател Димитър Главчев разпореди решението за градеж на частна многопрофилна болница " Мама и аз " да бъде анулирано ден, откакто бе признато. Ще бъде потърсена отговорност от хората, внесли решението за разглеждане от Министерския съвет, уточни известието, публикувано от държавната пресслужба.

Като мотив за анулацията на решението на Министерски съвет за основаване на частна болница Главчев уточни създалото се публично напрежение, с което се съобразил. Освен това той разгласи, че ще предаде проблема по отношение на правенето на предлагането на ДАНС и прокуратурата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР