В демократичните държави изборните правила не се пипат поне една

...
В демократичните държави изборните правила не се пипат поне една
Коментари Харесай

БСП: Не е приемливо да се отмени машинното гласуване

В демократичните страни изборните правила не се пипат най-малко една година преди изборите. У нас на всеки два месеца обръщаме закона с хастара на открито. Това съобщи Крум Зарков от Българска социалистическа партия по време на конференция.

По думите му ние не отговаряме на критериите за демократична страна, както през днешния ден го потвърдиха управляващие с анулацията на машинното гласоподаване.

Според него това е епизод следващ от сериала “опраскване на Изборния кодекс”. Според Българска социалистическа партия самодейността на ГЕРБ и Оперативна програма ще бъде подкрепена от Движение за права и свободи, както се случва нормално.

Още за на следващия ден е планувана правната комисия, която ще прегледа предлагането на ГЕРБ, уточни Зарков.

Българска социалистическа партия разгласи, че не е задоволително да се анулира машинното гласоподаване за локалните изборите. Христо Проданов от Българска социалистическа партия уточни дребна част от преимуществата на машинното гласоподаване. Недействителните бюлетини при машинното гласоподаване са невъзможни, уточни той, и добави, че би могло да се спестят пари от хартия.

По думите на Зарков машинното гласоподаване по време на евровота е било умишлено опорочено.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР