В държавите от Западна Европа наскоро беше регистрирано най-високото дневно

...
В държавите от Западна Европа наскоро беше регистрирано най-високото дневно
Коментари Харесай

Паника в Европа! Проваля ли се лятото

В страните от Западна Европа неотдавна беше записано най-високото на ден нарастване на случаите на COVID-19 от месеци насам, което евентуално ще наруши проектите на хората за лятото, заяви Анадолската организация, представена от БГНЕС.

Увеличаването на случаите на подвариантите BA.4 и BA.5 на Омикрон провокира апели за нараснала нерешителност в цяла Европа, която е облекчила съвсем всички коронавирусни ограничавания.

" Тъй като страните в европейския район анулираха обществените ограничения, които бяха в действие преди този момент, вирусът ще се предава на високи равнища през лятото ", съобщи в неотдавнашна забележка доктор Ханс Клуге, районен шеф на Световната здравна организация за Европа.

Клуге съобщи, че последното нарастване на COVID-19 има сходен модел, какъвто се наблюдаваше през последните две лета, и че разпространяването се дължи на два фактора: разпространяването на нов вид – „ този път подвариантите на Омикрон BA.4 и BA.5, и засилените пътувания, събирания и събития, провеждани през летните месеци ".

Той посочи, че би трябвало да се тормозим от всяко нарастване, следено при интензивността на COVID-19 в Европа, и че това е " блестящо увещание, че към момента не сме излезли от гората " и че " възходящата заболеваемост при хора, които са изложени на риск от тежко протичане на COVID-19, ще докара до увеличение на хоспитализациите, повече нарушавания в главните здравни услуги и за жалост може да докара до несъразмерна смъртност ".

Първото обновяване се следи в Португалия, където случаите на BA.5 при започване на този месец доближиха съвсем 30 000 дневно.

Междувременно Италия разгласи, че ще резервира разпоредбите за карантина след седмици на различия в държавното управление и измежду здравните специалисти.

Обединеното кралство също претърпява третата огромна вълна на заразяване с COVID-19 и съгласно данните, които излязоха предходната седмица, инфектираните са над 1,7 милиона души, което съставлява скок с 43% по отношение на миналата седмица.

Германия чака четвърта вълна на COVID-19 през идващите дни, като разновидността Омикрон се трансформира в преобладаващ.

Междувременно във Франция всеки ден се оповестява приблизително за над 50 000 нови случая, като страната ще преразгледа удължаването на COVID-пропуска за интернационалните пътувания във и отвън Франция до 31 март 2023 година

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР