В Дания представиха първата революционна зарядна станция, създадена от архитектурното

...
В Дания представиха първата революционна зарядна станция, създадена от архитектурното
Коментари Харесай

Нов тип слънчеви зарядни станции зареждат електромобила за 15 минути

В Дания показаха първата революционна зарядна станция, основана от архитектурното бюро COBE и енергийния колос E.On . Подготвя се построяването на верига от модулни и самостоятелни станции от същия вид. Дизайнът на станциите е доста автентичен.

Проектът на тази скоростна зарядна станция от напълно нов вид е показан от архитектурното бюро COBE, а първата станция е построена до едно от пътищата на датската Федерация. Уеб изданието Electrive заяви, че новата станция разполага с колонки на АВВ с мощ до 150 KW, само че е очакван елементарен ъпгрейд до 350 KW. Електромобилите съвместими са тази мощ могат да заредят акумулаторните си блокове за към 15 минути.



Основата на структурата е формирана от дървени отвесни модули с железобетонна вътрешност, а всичко останало е направено от екологични материали. Слънчевите панели са сложени от горната страна. Станцията е напълно модулна и е допустимо построяването на станции с най-различен размери и конфигурации.

Интересно е, че всички тези станции наложително ще имат зелена зона, в която изчакването за зареждането на батериите е доста по-приятно от миришещите на бензин и масла бензиностанции.



Не се оповестяват параметрите на слънчевите панели, както и на употребяваните акумулаторни акумулатори за струпване на генерирането от Слънцето сила.

E.On има намерение да построи мрежа от няколко десетки сходни зарядни станции на територията на Дания, Швеция и Норвегия.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР