В чест на 60-годишнината на един от най-популярните си модели,

...
В чест на 60-годишнината на един от най-популярните си модели,
Коментари Харесай

Renault представи летящ електромобил

В чест на 60-годишнината на един от най-популярните си модели, създавани в миналото, Renault направи негова летяща версия. Произвеждан сред 1961 година и 1992 година Renault 4L е един от най-емблематичните модели на френската марка.

Сега компанията, дружно с инженерното студио TheArsenale основават неговата футуристична версия. Тя се назовава AIR4 и като своя прототип е знак на самостоятелност и независимост, настояват основателите ѝ.

Летящият електрически автомобил се зарежда от няколко акумулатори, чийто общ потенциал е 90 000 mAh. Те разрешават на транспортното средство да развие скорост от над 90 км/ч на оптималната височина от 700 метра.

Корпусът на електрическия автомобил AIR4 е направен напълно от въглеродни нишки, само че дизайнът е в духа на истинския 4L модел. Renault употребява четири витла с по две перки, с които се доближава оптималната векторна двигателна сила от 380 кг. AIR4 на Renault за в този момент няма да се продава, само че ще бъде показван на разнообразни изложби, срещи с вложители, както и пред някои от най-верните последователи на марката.

Още сходни вести можете да видите в рубриката.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР