В бюджета за 2019 година да бъдат предвидени средства за

...
В бюджета за 2019 година да бъдат предвидени средства за
Коментари Харесай

Ето кои пътища ще се правят в Монтана догодина

В бюджета за 2019 година да бъдат планувани средства за предпроектни и планови изследвания за създаване на път от Дива Слатина до граница със Сърбия ще упорства регионалният шеф Росен Белчев и депутатите от ГЕРБ в района.
Пътят е от основно значение за създаване на граничен контролно- пропускателен пункт сред двете страни на територията на област Монтана, посочи националният представител Дилян Димитров. Става дума за 13 километрово трасе през местността Каца камък, което ще отвори района на Западна Стара планина и ще даде повече благоприятни условия за развиване на туристическия бизнес.
Списък с предпочитани пътища за главен ремонт в Северозапада би трябвало да показват през днешния ден регионалните шефове на Видин Враца и Монтана в Министерството на районното развиване и благоустройството.
Пътищата ще бъдат включени в бюджета на министерството за идната година, заяви Росен Белчев. Областният шеф на Монтана ще упорства за четири пътни прави – това са Враца - Вършец; Долно Церовене - Вълчедръм; Монтана - Мърчево и Пали лула през Охрид, Бойчиновци, Владимирово, Громшин до Лехчево.
Три пътища от район Монтана влизат в листата за финансиране по постановлението на Министерски съвет, с което бяха отпуснати 150 милиона лв. за поправки на републиканска пътна мрежа, заяви Дилян Димитров. Това са пътя Монтана - Белоградчик.
За два сектора от него в допълнение са отделени 5,3 милиона лв.. Плановете са през идната година пътят да бъде подготвен до границата с област Видин. Другият път, за които има 3,5 милиона лв. е Лом - Сталийска махала - Дондуково - Дреновец. Третия път е Лехчево – Фурен - Главаци - Криводол - Монтана. За него са планувани 2 милиона лв..
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР