В бюджета, който беше приет в края на юли, увеличихме

...
В бюджета, който беше приет в края на юли, увеличихме
Коментари Харесай

Извънредно от Асен Василев за щетите от наводненията

" В бюджета, който беше признат в края на юли, увеличихме фонда за бедствия и повреди, тъй че във фонда има средства. По предварителни оценки има 12 моста, които би трябвало да бъдат поправени, с изключение на другите вреди, за към 20-30 млн. лева Във фонда има 60 млн. лева "  Това съобщи на брифинг на Ведомствената комисията за подкрепяне при бедствия и повреди по отношение на наводненията по Черноморието министърът на финансите Асен Василев.

Той посочи, че процедурата е, когато са ясни вредите, се събира комисията, приема оценките и средствата се отпускат в спешен режим на момента. Василев акцентира, че средства има.
-->
" Проведохме среща с министъра на финансите и със зам.-министърът на вътрешните работи във връзка естественото злополучие, което сполетя Югоизточното ни Черноморие. Искахме да забележим каква е готовността на изпълнителната власт, каква е готовността за обезпечаване на финансови средства. На тази среща чухме и отчета на кмета на община Царево. В тази връзка набелязахме задоволително ограничения и средства, както по линия на законодателната власт ", добави Йордан Цонев от Движение за права и свободи, съобщи " ДарикНюз ".

Заместник-министърът на вътрешните работи Стоян Темелакиев поясни, че при първа опция когато е налице конкретика, за не повече от 10 дни, ще се събере комисията и ще вземе решения по какъв начин да се възстановят вредите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР