В Бургас започва строителство на Планетариум, който ще се намира

...
В Бургас започва строителство на Планетариум, който ще се намира
Коментари Харесай

Започва строителството на планетариум в Морската градина в Бургас

В Бургас стартира строителство на Планетариум, който ще се намира в зоната на пристанището. Той ще бъде ситуиран пред входа на Морска гара, и ще съставлява сферична железна структура с съвременен архитектурен дизайн. Там децата ще получават познания по астрономия, физика и въобще в областта на точните науки. Със характерната си форма бургаският Планетариум ще наподобява на този в Бристол и на известното в целия свят бобено зърно в Чикаго.

Очаква се и доставката и на профилирано съоръжение от висок клас за прожекции на мултимедийни стратегии. Залата ще бъде с потенциал от 50 места, ситуирани към центъра на 8-метровия прожекционен купол. Специално създадени научни и софтуерни стратегии ще разрешават прожектиране на картинни изображения на Вселената в действително време.

Планетариумът ще дава опция за образуване на групови визити и осъществяване на изнесени часове по география, физика и астрономия на учениците от Бургас и района. Срокът за построяването му е 180 календарни дни, а възложител е Държавното дружество "Пристанищна инфраструктура ".

Очаква се скоро в зоната на пристанището в Бургас да бъде открит Детският теоретичен център, който е ситуиран на 1-ия и 2-рия етаж в постройката на Морска гара.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР