В близко бъдеще световната икономика може да отбележи значителна промяна

...
В близко бъдеще световната икономика може да отбележи значителна промяна
Коментари Харесай

Държава от БРИКС в готовност да пусне собствена дигитална валута

В близко бъдеще международната стопанска система може да означи забележителна смяна в посока на цифровите финанси, като Бразилия е подготвена да бъде водеща.

Големите банки в страната, в това число Itau, BTG и Santander, се приготвят за стартирането на бразилската цифрова валута, като укрепват екипите си. Този ход е в отговор на проектите на Централната банка да вкара цифровизирана версия на националната валута.

Икономическият алианс БРИКС към този момент възприе цифровата валута, като показа BRICS Pay – платежна система за интернационалните транзакции, основана на блокчейн. Китай реализира значим стадий, като уреди първата петролна договорка в своя цифров юан. Бразилия, член на алианса БРИКС, в този момент е подготвена да последва образеца му, въодушевена от триумфа на Китай и позитивния банкет на BRICS Pay.

Няколко от най-големите бразилски банки интензивно се приготвят за стартирането на цифровия бразилски реал, прочут като Drex. Те усилват броя на чиновниците си и отделят запаси в очакване на въвеждането на валутата в цялата страна.

Освен това се чака блокчейн платформата, в партньорство с цифровия актив, да усъвършенства пазарната динамичност, стимулирайки икономическия напредък в латиноамериканската страна.

Успехът на бразилската цифрова валута има огромно значение, като евентуално алармира за прекосяване към цифрови финанси в границите на алианса БРИКС. Това развиване може да послужи като катализатор за понижаване на зависимостта от щатския $ и ускорение на икономическата промяна в тези световни стопански системи.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР