В Белгия ураганът събори тухлени стени и рани жена, върху

...
В Белгия ураганът събори тухлени стени и рани жена, върху
Коментари Харесай

Кратки новини

В Белгия ураганът събори тухлени стени и рани жена, върху чиято кола падна изкоренено дърво. В страната са анулирани влакове и полети, затворени са и редица учебни заведения

5 турски бойци починаха в Сирия

Петима турски бойци са убити при офанзива на бдителен пост в сирийската провинция Идлиб, заяви Министерството на защитата на Турция. Нападението е осъществено от сирийската войска. Министерството на защитата на Турция разясни, че петима турски бойци са убити при офанзива на сирийските държавни сили по турски боен пост в региона на Тафтаназ в Идлиб. Други петима бойци са ранени.

Все по-малко хора харесват НАТО

Според ново изследване на Pew Research Center във Франция удобното отношение към НАТО спада от 71% през 2009 година до 49% през 2019 година, което е спад с 22 процентни пункта. В Германия понижава с 16 пункта, а в България с 12%. В Русия, която не е членка, позитивното отношение понижава съвсем на половина: През 2007 година 30% са имали удобно мнение за НАТО. До 2019 година единствено 16% показват същите настроения.

Европейски Съюз с изключителна среща за ковид

Европейският съюз провежда изключителна среща на здравните министри за разискване на новия ковид, осведоми Агенция Франс Прес. На диалозите ще взе участие и представител на Световната здравна организация (СЗО). " Сега е време да обединим сили за прекъсване на тази зараза ", прикани еврокомисарят по въпросите на филантропичната помощ и ръководството при рецесии Янез Ленарчич.

Пентагонът хвърля 5 милиарда против Китай и Русия

Пентагонът възнамерява понижаване на бюджета на редица стратегии с Щатски долар 5 милиарда, с цел да пренасочи средствата към финансирането на стратегии с висок приоритет. Според в. " Уолстрийт джърнъл " десетки медицински заведения и някои логистични интервенции биха могли да бъдат ударени от съкращението, до момента в който парите ще бъдат ориентирани към битка със закани от Русия и Китай. Други 2 милиарда $ също ще бъдат вложени в нуклеарна рационализация, хиперзвукови оръжия и проучване и развиване на изкуствен интелект и други.

Иран извърши заканата си и изстреля ракета-носител със личен спътник, само че тя не съумя да влезе в орбита и опитът се оказа несполучлив. Отбелязва се, че ракетата не е могла да развие задоволителна скорост, с цел да изведе спътника до нужната височина
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР