В Българския парламент в момента се въртят политически игри, които

...
В Българския парламент в момента се въртят политически игри, които
Коментари Харесай

Експерт съсипа депутатите. Разкри политическите им игри

В Българския парламент сега се въртят политически игри, които не просто показват рецесия на доверието сред партиите, само че и управническа отпадналост, която ще носи бъдеща неустойчивост в страната. Провалът с избора на началник на Народното събрание е доста неприятен знак, счита преподавателят по конституционно право проф. Пламен Киров.

“Всичко може да се чака от днешното съвещание. От " Продължаваме промяната " нощес не дадоха крачка обратно, единствено отдръпнаха кандидатурата си. Може да чакаме още две кандидатури. “Демократична България ” и “Български напредък ” към момента не излъчили претендент ”, съобщи Киров пред бТВ. 
-->
Той акцентира, че ръководителят е първи против равни, а функционалностите са му такива, че той би трябвало да е политически безпристрастен.

Вчера първото съвещание на новия 48-ми парламент стартира с казус, тъй като партиите не можаха да изберат ръководител на Народното събрание. На балотаж народните представители не съумяха да решат какъв да е първият измежду равни - Росен Желязков от ГЕРБ или Никола Минчев от " Продължаваме промяната ". В търсене на решение нощес от " Демократична България " предложиха да има ротационно председателство. От ГЕРБ споделиха, че са съгласни. По-късно обаче " Продължаваме промяната " отдръпнаха кандидатурата си. Така през днешния ден ще бъде изработен нов опит за избор.

Киров сподели, че може да се чака да бъдат вкарани и други похвати с играта на кворум. “Нашата парламентарна процедура и парламентарният устав имат необичайно схващане за това кой участва и кой отсъства в залата. На последващо място този междинен бутон на пултовете за гласоподаване “въздържал се ”. От какво се въздържат ”, попита той.  
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР