В България ситуацията тепърва ще назрява, категоричен е математикътСкритата заболеваемост

...
В България ситуацията тепърва ще назрява, категоричен е математикътСкритата заболеваемост
Коментари Харесай

Огнян Кунчев: Може да достигнем до над 15 000 скрити случая на COVID-19 още този месец

В България обстановката занапред ще назрява, безапелационен е математикът

Скритата заболеваемост от COVID-19 може да доближи до над 15 000 случая още този месец. Това съобщи в ефира на „ Здравей, България” по математикът проф. Огнян Кунчев.

„ Мисля, че този месец болните, които са от скритите цифри, ще се вдигнат най-малко до 15-20 000 хиляди. А другояче публично това, което се записва, ще бъде към 2-3000 случая. Обезпокоителното обаче е това, което не се загатва. Това е смъртността, която е висока даже в много по-ваксинирани нации”, акцентира той.

“За да се ориентираме в Коронавирус обстановката – най-добре е да погледнем какво се случва при съседите ни. В момента се намираме в доста динамична обстановка – непрекъснато идват туристи, българи, които работят в чужбина се пробират. А като погледнем какво се случва в Гърция – там вълната продължава да се качва. По-успокоително е ситуацията в Австрия и Германия, където вълната през последната седмица се поуспокои. В България обаче обстановката занапред ще назрява”, безапелационен е математикът.

По негови калкулации имаме към 750 болни на 7-дневна база. „ Това значи, че болните са най-малко 7 пъти повече. Тоест имаме към 7-8 хиляди болни реално”.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР