Броят им може би показва проблеми с качеството Работата в

...
Броят им може би показва проблеми с качеството Работата в
Коментари Харесай

Колко чести са работните инциденти в SpaceX

Броят им може би демонстрира проблеми с качеството
Работата в производството постоянно е обвързвана с професионални опасности, само че служащите на SpaceX наподобява получават пострадвания с периодичност, доста по-висока от междинната за промишлеността, предава Futurism.

Според разбор на Ройтерс, чиновниците на SpaceX са имали сред пет и девет пъти повече пострадвания, в сравнение с междинното за 2023 година.

Анализът е изработен по новоиздадените записи на Службата по сигурност и здраве при работа за 2023 година от SpaceX. Предходните години компанията на Илон Мъск въобще не е разкривала сходни данни.

Предишни отчети на Ройтерс посочваха 600 неразкрити работни случая в SpaceX от предходната година.

Между 6 и 7 % от служащите на SpaceX са претърпявали злополуки през 2023 година Това сочат данните за завода в Браунсвил, Тексас и центъра за добиване на приземили се ракети в Тихия океан.

Центърът за възобновяване на ракети от Източното крайбрежие и фабриката в Редмънд на SpaceX обаче демонстрират много по-добри резултати.

" НАСА би трябвало да се тревожи за качеството на работата, в случай че процентът на злополуките в SpaceX е толкоз висок ", декларира Дейвид Майкълс, професор по трудово здраве в университета " Джордж Вашингтон ".

SpaceX не отговори на настояването на Ройтерс за коментар.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР