В България се играе футбол по време на Световното и

...
В България се играе футбол по време на Световното и
Коментари Харесай

След 120 минути и дузпи: ЦСКА-София избегна унизително отпадане за Купата

В България се играе футбол по време на Световното и 1/16-финалът за Купата на България сред третодивизионния “Гигант ” (Съединение) и ЦСКА-София едвам не донесе гигантска сензация.

“Червените ” продължиха напред след 1:1 и 8:7 след дузпи в сантименталната като в положителното остаряло време конюнктура на стадиончето в Съединение. Домакините останаха с 10 души при започване на второто полувреме и с 9 в добавеното време на дуела, откакто поведоха в резултата.

Въпреки това ЦСКА-София бе като загубен тим и остави развръзката за дузпите, където бяха изпълнени по 8 удара!

Много от играчите в стартовия състав на Саша Илич бяха запаси и младоци, а теренът не бе добър, само че това не може да е опрощение за неорганизираната, безидейна и бездушна игра на водача в Първа лига.

“Червените ” започнаха със самочувствие и сътвориха няколко рискове, само че последователно “Гигант ” видя, че противникът не е по този начин убеден, изравни играта и на собствен ред потегли в офанзива. В 31-ата минута “гигантите ” изтървха да открият резултата, направиха го в 41-ата, когато Георги Стайков съумя да прокара топката зад вратаря Димитър Евтимов.

Гостите започнаха интензивно след почивката, само че нападнаха шаблонно и постепенно, като съвсем не стигаха до чисти благоприятни условия. Малко след подновяването на играта Васил Василев получи втори жълт и червен картон.

Въпреки това ЦСКА-София не получи някакво игрово преимущество, продължи да залага най-много на центрирания.

Все отново в 74-ата гостите се оказаха в контра и Брайън Морено изравни от втория опит против сърцатия вратар Димитър Тодоров.

Мнозина евентуално са очаквали цялостен поврат, само че до подобен не се стигна, ЦСКА-София по този начин и не направи нужното да го реализира. В 5-ата минута на добавеното време Райко Алов също си изкара изцяло подобаващ втори жълт картон и “Гигант ” остана с 9-има.

В началото на продълженията Бисмарк Чарлз удари греда. Това бяха сложни минути за домакините, в няколко обстановки не оцелаха по знамение. С доста героични старания и хитрини, като лежане по терена тимът от град Съединение стигна до дузпите. В тях драмата продължи, първите 10 (по пет) не бяха задоволителни, по този начин единствено една неточност реши разногласието.

Димитър Евтимов отрази удара Янко Гюзлев, а след него Мено Кох класира ЦСКА-София напред след доста вървене по тъгите и избавление пред наистита великански гаф.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР