В България последното десетилетие рядко влиза . Но една компания

...
В България последното десетилетие рядко влиза . Но една компания
Коментари Харесай

Нова верига Mix Markt открива първия си магазин в страната на 17 май

В България последното десетилетие рядко влиза. Но една компания с немска централа (виж карето) ще отвори първия си софийски обект на 17 май. Mix Markt не е " класическа " верига, защото предлага преди всичко така наречен етно храни. Продуктите ще са най-много съветски, само че и полски, и румънски. Накратко - познатата към този момент " Берьозка " ще си има съперник в страната. Магазините ще са дребен формат, развивани тук взаимно от двама сътрудници - Валтер Розентретер и немската компания Monolith.
Начало от София
" В първия ни търговски обект в София са вложени към 250 хиляди евро. Ще бъдат открити сред 7 и 10 работни места ", разяснява за " Капитал " Валтер Розентретер, съучастник и шеф на " Микс Маркт България " ООД.
Валтер Розентретер, съучастник и шеф на " Микс Маркт България " Фотограф: Цветелина Белутова
Магазинът ще е в " Дианабад ", в бл. 65, ще е с 220 кв. метра повърхност и ще отвори на 17 май. В него ще се оферират сред 2000 и 3500 продукта: млечни артикули, салами, риба, месо, консерви, надълбоко замразени артикули, сладкарски, шоколадови и захарни произведения, пресни плодове и зеленчуци, алкохолни и безалкохолни питиета. Стоките, които ще се продават, са в междинния ценови пояс, посочи за " Капитал " Валтер Розентретер.

Обектът е в помещение чартърен, само че от компанията показаха, че в случай че намерят " добър и подобаващ обект ", биха го купили. Предвижда се също скоро сдружението да има и склад в София.
Реклама
Mix Markt е бранд на немската Monolith, която работи като снабдител на едро на стоките и има лицензиран сътрудник за обособените магазини. Според уеб страницата на компанията към 60% от стоките в обект се доставят от Monolith и множеството са създадени в Германия. Пак там е разказано, че обичайното присъединяване е към 20%.

В българското сдружение сътрудникът Валтер Розентретер държи половината от дяловете, а другите са на Monolith. Според обществената информация Валтер Розентретер от 2012 е имал компания в Добрич с комерсиална активност, която препродава през 2018 година От документите се вижда, че е роден в Казахстан и е гражданин на Германия.
Източник: Mix Markt Микс в кошницата
В Mix Markt се оферират храни и специалитети oт разнообразни източноевропейски страни. В супермаркетите ще има съветски, полски и румънски артикули. " В един Mix Markt като клиент можете да откриете както съветски пелмени, по този начин и полски млечни артикули и румънски салами и месни произведения ", обобщава Валтер Розентретер.

По думите му концепцията на Mix Markt се разграничава от нормалните магазини за хранителни артикули посредством " характерния състав на асортимента и посредством разбъркване на нормалните формати - дискаунтър, супермаркет, магазин на едро и магазин за специалитети ".
Източник: Mix Markt Реклама Планът
Плановете на Mix Markt плануват в близко бъдеще в България да бъдат открити към 20 - 30 магазина. " Инвестициите за всички обекти ще бъдат към 5-6 млн. евро, а новите работни места - към 300. В момента се концентрираме поредно върху София, Пловдив, Бургас и Варна. В бъдеще ще бъдат открити магазини и в други градове ", разяснява за " Капитал " Валтер Розентретер.

За съпоставяне - " Берьозка ", която отваря първия си магазин в страната през 2009 година във Варна, към този момент има 63 обекта съгласно уеб страницата на компанията. " Запознати сме с веригата Mix Markt. Магазинът им ще бъде на 30 метра в съседство с наш магазин. Но конкуренцията е нещо хубаво и не ни плаши, дано всички да работят ", разяснява за " Капитал " Виктор Бакуревич, притежател и изпълнителен шеф на " Берьозка ", която предлага храни от Русия и някогашните руски републики.

Освен наличната конкуренция за новата верига провокационен ще е и моментът на нахлуване, защото поради войната на Русия в Украйна вносът евентуално ще е усложнен.
Източник: Mix Markt Четено Коментирано Препоръчвано 1 Войната в Украйна 2 Политика 3 Политика 1 Войната в Украйна 2 Икономика 3 Политика 1 Войната в Украйна 2 Строителство и парцели 3 Пловдив Реклама Верига на четвърт векПървият Mix Markt е открит през 1997 година в Оерлингхаузен, област Липе в Северен Рейн-Вестфалия. Основатели са съветските мигранти в Германия Валдемар Фьолкер, Артур Щайнхауерп и Петер Шую, които вземат решение да предложат познати артикули на живеещите в Германия източноевропейци, разяснява за " Капитал " Александър Фьолкер, шеф на Monolith Sud.Оттогава веригата се разраства и през днешния ден има 395 супермаркета в Германия, Белгия, Франция, Гърция, Англия, Италия, Черна гора, Нидерландия, Австрия, Португалия, Словакия, Словения, Испания, Чехия, Кипър. " Всеки Mix Markt има необятен подбор от специалитети от доста страни на Европа и Азия. Годишният оборот на веригата е общо 720 млн. евро ", посочи за " Капитал " Александър Фьолкер. Свързани публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Мара Георгиева
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР